Anmeldelse af Digital BitBox: Den nye hardware wallet
Bitcoin, Ethereum, Generelt

Anmeldelse af Digital BitBox: Den nye hardware wallet

Drengene fra den danske webshop CryptoShip spurgte, om jeg ville anmelde Digital BitBox – som er deres nyeste produkt. Produktet kendte jeg godt i forvejen, da jeg faktisk har overvejet at købe det fra den officielle hjemmeside, men jeg gjorde det ikke på grund af den høje fragt. Faktisk har CryptoShip den billigere for en gangs skyld, og du får den meget hurtigere 😉 Jeg kan for første gang på bloggen tilbyde mine læsere en eksklusiv fordel, og det er 10% rabat (rabatkode) hos CryptoShip, hvis du anvender rabatkoden “mycrypto”.

Min pakke blev modtager dagen efter afsendelsen og kom i form af en bobbelkuvert. Jeg troede, at den ville være større, men det gør ikke noget. Inde i  kuverten finder du Digital BitBox pakket ind i noget specielt plastik, så du kan se, at den ikke har været åbnet før.

Som du nok har gættet på grund af bagsiden, så består denne kasse af to meget simple ting: En hardware wallet og et Micro SD-kort. Hvis du allerede har en Ledger Nano S, så kender du nok ikke til Micro SD-kortets funktion. Når du har en Ledger Nano S eller en TREZOR, så bliver du bedt om at skrive en masse ord ned. Det gør du ikke her, det bliver gemt på SD-kortet.

Det ville være en super elendig anmeldelse, hvis jeg ikke kiggede på mere end bare, hvordan pakken så ud og hvad der var i. Derfor vil jeg også gå igennem min mening om installation, backup og sammenligne Digital BitBox med Ledger Nano S (som jeg selv har) og det jeg ved om TREZOR. Alle er hardware wallets. Vi går derfor i gang med installationen. Er den nem? Det finder vi ud af.

Opsætning af Digital BitBox (Bitcoin)

På boksen står der en URL, du skal gå til for at sætte enheden op. Det har jeg selvfølgelig gjort, og der bliver du informeret om, hvad du skal gøre. I den første step står der, at du skal downloade klienten. Andet step er at indsætte enheden med Micro SD-kortet i. Til sidst skal du selvfølgelig huske den adgangskode du bruger og gemme SD-kortet et sikkert sted.

Jeg starter med at hente klienten til Windows og installerer denne. Det er super enkelt “Next..” som sædvanlig. Programmet fylder ikke særlig meget, og det går ekstremt hurtigt at installere det.

Nu er det tid til at tilslutte enheden, og det gør du via en USB-port. Du behøver ingen ekstra kabler eller lignende.

Efter du har indsat enheden, så skal denne opsættes. Du indtaster et wallet navn, som du kan genkendte. Det er ligemeget, hvad der står her. Under password indtaster du den ønskede adgangskode til din wallet. Denne skal du selvfølgelig gentage. Til sidst er det bare at trykke submit.

Der er gået 2 minutter, og jeg har faktisk allerede sat en wallet op. Der er her tale om en BTC wallet, og jeg kan se, at den er frisk – fordi der ikke er nogen historik på den. Balancen er også 0, som den skal være.

For at se din Bitcoin-adresse, så skal du gå ind under receive. Det fungerer på samme måde som en Ledger Nano S. Det ser dog ikke ud til, at der er mulighed for SegWit på en Digital BitBox. Det er lidt skuffende, så jeg håber det kommer. Måske findes det, men jeg blev ikke spurgt – og kunne ikke finde det under indstillinger.

For at sende penge, så skal du selvfølgelig ind under send. Interfacen er meget simpel, og det er en smagssag. Lidt for simpel til mig, men jeg kan forestille mig, at den er perfekt til mange. Det gode er, at du har mulighed for 4 niveauer, når det kommer til gebyrer. Dog kunne jeg ikke lige spotte muligheden for manuelt at indstille det.

Indstillinger er der mange af, men synes på en måde, at det virker uoverskueligt. Man kunne godt have organiseret det lidt bedre her. Hvad skal jeg bruge “Blink LED” til eller hvad skal jeg bruge “Get Random Number” til? Jeg vil ikke berøre den sidste ting på menuen, der hedder multisig.

Opsætning af Digital BitBox (Ethereum og ERC20-tokens)

Okay, fedt nok – men kan den tage andet end lige Bitcoins? Tænker du sikkert. Digital BitBox fungerer faktisk sammen med MyEtherWallet, og kan derfor tage Ethereum og alle ERC20-tokens, og dem er der efterhånden tusind af. Klienten understøtter ikke Ethereum på samme måde, som en Ledger Nano S gør, desværre. Det ville have været lækkert, men man skal alligevel ind på MEW igennem Ledger, hvis man skal håndtere sine tokens.

Når du er inde på MEW (forkortelse af MyEtherWallet), så skal du vælge “Digital BitBox” som login-metode. Herefter indtaster du kodeordet til din enhed og trykker på “Connect your Digital Bitbox”.

Hvis du har en TREZOR eller Ledger Nano S, så er du blevet mødt af nedenstående vindue før. Er du ikke, så spørger MEW dig egentlig bare om, hvilken wallet du vil tilgå. Her vælger du den, du vil tilgå og trykker på “Unlock your wallet”.

Nu er du inde på MEW, og du kender sikkert allerede funktionerne derinde. Derfor vil jeg ikke behandle det i min anmeldelse. Anmeldelsen er af enheden og ikke MEW.

Yderligere tanker om Digital BitBox

Nu har jeg gennemgået mine tanker om de forskellige processer, og nu vil jeg bare skrive, hvad jeg synes om den. Noget af det vigtigste er backups, og det klarer den fint. Men der er super dårlig information på deres hjemmeside om, hvordan man gendanner den fra backup. Jeg indtastede min adgangskode forkert en del gange, og så blev alt på enheden slettet. Jeg indsatte derefter Micro SD-kortet og forventede en form for gendannelsesproces, fordi der jo var en backup på det. Nej, man skulle ind og oprette en ny wallet og så ind på indstillinger og gendanne. Det synes jeg ikke om, men det virkede.

Prisen er god i forhold til alternativerne, og sikkerheden er på samme niveau. Derfor er det efter min mening et godt køb, hvis du ikke vil betale pengene for en Ledger Nano S eller TREZOR, men samtidig vil have samme sikkerhed.

Softwaren fungerer egentlig fint – her kigger jeg kun på selve funktionerne. Designmæssigt kan den godt trænge til en overhaling, det ligner noget gammeldags software og lidt for simpelt til min smag. Det virker dog, og der er plads til forbedringer. Det er et nyt produkt, så mine forventninger var heller ikke sindssygt høje. En meget væsentlig funktion til Bitcoin er SegWit-adresser, og det har den ikke. Det er en meget vigtig funktion for mig, og den kunne jeg ikke finde. Derfor vil jeg ikke benytte den til Bitcoins (som bliver rykket frem og tilbage ofte).

Til Ethereum fungerer den ganske fint. Jeg kunne godt tænke mig, at de kom med en klient til Ethereum også, så man ikke skulle igennem MEW. Det kunne også være meget godt, hvis de lavede deres egen version af MEW i deres klient, så man også kunne håndtere tokens derinde.

Jeg kan godt lide måden man laver backups på, og du har også muligheden for at printe det (eller skrive ned), hvad der står i backup-filen. Den gemmer faktisk PDF’er til backup. Min anbefaling er, at man opsætter enheden på en computer uden internet, sætter Micro SD-kortet direkte i en computer uden internet og skriver backup ned. Derefter bruger man enheden.

Med hensyn til godkendelse af overførsler, så har enheden ikke fysiske knapper, men den har touch. Du skal simpelthen holde din finger på den i 3 sekunder for at godkende en overførsel. Det er smart, og de andre hardware wallets har det ikke.

Konklusion: Hvis jeg ikke havde en Ledger Nano S og ikke kunne få fat i den til en fornuftig pris, så ville jeg stærkt overveje at købe en Digital BitBox. Prisen er forholdsvis lav. Jeg tror faktisk, at den er den billigste hardware wallet på markedet lige nu. Lige nu har jeg dog en Ledger Nano S, som jeg stadigvæk vil bruge til Bitcoins i hvert fald. Jeg tænker, at denne Digital BitBox kommer til at være en sekundær Ethereum wallet. Produktet er bestemt ikke dårligt, men kunne godt trænge til et par forbedringer.

Køb Digital BitBox

Nu har CryptoShip været så venlige at sende mig en enhed for denne artikel, derfor vil jeg anbefale dem, hvis du skal købe Digital BitBox i Danmark. Ser vi det dog fra et objektivt synspunkt og sammenligner prisen på den officielle hjemmeside (inkl. fragt), så er det stadig billigere at købe hos CryptoShip.

Klik her for at købe Digital BitBox hos CryptoShip
(Husk at bruge rabatkoden “mycrypto” for 10% rabat)

De sælger også andre hardware wallets såsom Ledger Nano S (køb hos CryptoShip her) og TREZOR (køb hos CryptoShip her).

Denne artikel er skrevet efter forespørgsel fra CryptoShip, og jeg har modtaget en Digital BitBox. Jeg får ikke procenter, kommission eller lignende, hvis du køber igennem deres hjemmeside. Der er dog en speciel rabatkode til MyCrypto.dk’s læsere, som du kan anvende til din fordel. Jeg har også ansøgt om partnerskab direkte hos Digital BitBox, før jeg indgik denne aftale med CryptoShip, men de har ikke svaret endnu.

  1. Avatar

    Mads Peter

    13. februar 2018

    Jeg kan ikke finde nogle oplysninger om den understøtter XRP (Ripple) – Ved du dette?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *