Hvad betyder ordet “HODL”?
Bitcoin, Generelt

Hvad betyder ordet “HODL”?

Du har helt sikkert hørt ordet eller udtrykket “HODL” på tidspunkter, hvor Bitcoin angiveligt skulle crashe – eller hvor kursen bare var på vej ned. Det kan være svært at være nybegynder i kryptoland, og derfor har jeg lavet denne lille artikel til at forklare udtrykket. Udtrykket stammer fra en tråd inde på Bitcoin Talk, hvor en bruger har lavet en stavefejl.

Meningen var, at han ville skrive, at han holder fast i sine Bitcoins, selv hvis kursen går ned. Han tror nemlig på dem på lang sigt. I den forbindelse kommer han til at lave en stavefejl og bytter om på l og d. Hans “hold” bliver nu til “hodl”. Det udvikler sig meget hurtigt til et meme i tråden, men som tiden går, så bliver det til et meget anvendt udtryk inden for kryptovaluta.

Udtrykket er nu 4 år gammelt og har haft “fødselsdag” for et par dage siden. Tråden er blevet besøgt over 700.000 gange, og det viser bare, hvor populært udtrykket er blevet. Næste gang du læser ordet “HODL”, så mener personen der siger det, at du skal holde ud. Lad være med at sælge dine Bitcoins eller anden kryptovaluta – alt skal nok blive godt igen.

Virker HODL i praksis?

For nogle er det en joke, andre tager det seriøst. Jeg har undladt at sælge mine Bitcoins de sidste mange gange, der har været udsving og korrektioner. Resultatet har været, at jeg ikke er fortrudt det (endnu). De gange hvor jeg har solgt Bitcoins, fordi jeg troede den ville crashe, har jeg fortrudt det alle gange. Det kan man ikke rigtig bruge til noget, men det viser bare, at der er noget om det.

Det viser også, at hvis du tror på noget (en investering), så skal du tænke langsigtet og ikke kortsigtet. De sidste par korrektioner har været hurtige, og Bitcoin er steget til et “fornuftigt” niveau igen efterfølgende. Det er en typisk nybegynderfejl at sælge på grund af et relativt lille fald (i krypto!). Jeg har også været der, og jeg har fortrudt det de gange, hvor jeg har gjort det.

Meningen med denne artikel er ikke at give dig gode råd om investering. Det er blot mine erfaringer, og du kan bruge dem, hvis du vil. Mange har samme erfaringer som jeg. Du skal dog ikke smide flere penge i Bitcoin (og krypto), end du kan tåle at miste. Sådan er det ved alle investeringer, og du skal altid lave research, før du køber noget.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *