Sådan giver du Bitcoins i gave (julegave, fødselsdag, etc.)...
Bitcoin

Sådan giver du Bitcoins i gave (julegave, fødselsdag, etc.)

Det er efterhånden blevet populært at give børn gaver i form af Bitcoins. Problemet er bare: Hvordan gør man det på den bedste og mest sikre måde? Jeg har fået det spørgsmål stillet en del gange, og nu har jeg endelig besluttet mig for at svare på det. Det er ikke den mest simple proces, men heldigvis har jeg allerede skrevet en del artikler, som jeg kan henvise til, hvis der skulle være spørgsmål.

Kan man få Bitcoin gavekort?

Det er som udgangspunkt ikke muligt at få Bitcoin gavekort, hvor der er Bitcoins direkte på kortet. Bitcoins fungerer ikke over kort, og det er usikkert at få en tredjepart til at udstede gavekort. Man kan få gavekort med en værdi i fiat, som man kan indløse til Bitcoins til på indløsningstidspunktets aktuelle kurs. Det er usikkert med en tredjepart, fordi denne skal printe / gemme private keys, og disse er beviset for ejerskab over Bitcoins i teknologiens forstand. Man bliver derfor nødt til at gøre det selv.

Nemmeste og billigste løsning

Den nemmeste måde at få lavet en form for gavekort til Bitcoin er selvfølgelig en paper wallet. Det er et stykke papir, der holder Bitcoins. De kan til enhver tid bruges, hvis man er i besiddelse af private key, som bliver printet på samme papir. Efter man har lavet en paper wallet, så er det en god idé at laminere den, så den kan holde længere. Lav eventuelt to kopier af samme og giv begge i gave, så man altid har en backup. Jeg har mere kreative idéer, men de bliver først smidt op senere, da jeg ikke vil ødelægge overraskelsen for mine egne familiemedlemmer.  Du kan læse, hvordan du laver en paper wallet ved at klikke her.

Efter du har fulgt alle instruktionerne i linket, så skal der smides Bitcoins på. Du vælger selvfølgelig selv hvor mange. Public key er modtageradressen, og det er bare derhen de skal sendes til. Hvis du ikke har Bitcoins og vil købe dem, så fortsæt med at læse.

Køb af Bitcoins: Sådan gør du

En af de nemmeste måder at købe Bitcoins på er igennem Coinbase. Hvis du klikker på linket og køber for $100, så får du automatisk $10 i bonus ca. 10 minutter efter købet. Gebyrerne er omkring 4%, hvilket ikke er meget, hvis der ikke er tale om store beløb. Hvis du vil have en trin-for-trin guide til Coinbase, så klik her. Skal du give et større beløb i gave, så kan du med fordel anvende en exchange (børs) og købe igennem bankoverførsel til meget lavere gebyrer. Du kan læse om børser her.

Dyrere men lige så god løsning

Hvis man ikke er til papir og vil have noget mere “håndgribeligt”, så kan man købe en Ledger Nano S (klik her for at købe) eller en Ledger Blue (klik her for at købe). Disse enheder sendes fra Frankrig, og mange er rigtig glade for dem. De er noget af det mest sikre man kan bruge til at opbevare Bitcoins og andre kryptovalutaer på. Enheden (Nano S) ligner et USB-stik med en lille skærm på. Den kan tilsluttes computeren, og derfra kan man bruge sine Bitcoins igennem en app på Chrome. Løsningen er dyrere, men hvis man vil give noget legetøj og kryptovaluta, så er en Ledger Nano S perfekt.

 1. Tak for en fed guide – har ingen problemer med at få lavet en paperwallet og smide BTC ind – til gengæld har jeg forgæves forsøgt at finde svar på hvordan man får dem ud derfra igen?

  Bruger selv til daglig BreadWallet hvor man jo har sin “Balance” stående og kan sende penge direkte.

  • Hej MT,

   Du smider bare private keys ind i hvilken som helst wallet, så kan du bruge dem der 🙂

   • Tak for svar;
    Med private key menes vel den kombination af tal og bogstaver/ QR kode der er i højre side af den paperwallet jeg har printet ud ved at følge din guide herinde?

    Jeg kan simpelthen ikke se hvordan jeg gør i min bread-app og google hjælper ikke rigtig. Har du mulighed for en kort guide-line her i kommentarsporet?

    Vh. 🙂

    • Private key er kombinationen af tal og bogstaver, som er din “adgangskode” til public key.

     Du kan smide den ind i Electrum (Windows), det er helt sikkert.

 2. Avatar

  Rig Onkel

  13. januar 2018

  Jeg laver en paper wallet A
  og en paper wallet B
  og C
  og D

  Jeg har ti BTC hos en exchange (eksempelvis Poloniex)

  Paper wallet A har sin egen private key ?
  og B, C og D vel også hver sin og alle fire er forskellige ?

  Fra Poloniex kan jeg Withdraw 1 BTC til private key (A)
  og 2 til private key (B)
  og 3 til private key (C)
  og 4 til private key (D)

  Der kommer så en nevø og slår græs og jeg forærer ham private key (A)
  en anden nevø vasker min bil og han får private key (B)
  en niece laver mad og gør rent og hun får private key (C)
  deres mor er rigtig flink og hun får private key (D)

  og nu er den rige onkel så blevet 10 BTC fattigere

  Desværre har jeg smidt papiret væk, men har heldigvis noteret de fire 64 tegn lange nøgler (private key).

  Kan jeg give dem den 64 tegn lange nøgle som de kan hæve deres BTC på ?

  Hvordan får de deres BTC over på deres konto hos deres exchange ?
  Kan de Deposit og bare bruge den 64 tegn lange private key ?

  Fra min exchange trak jeg 1, 2, 3 og 4 BTC
  Så hvor meget er der tilbage – er der reduceret med et transaktionsgebyr ?

  De indskyder så beløbet 1, 2, 3 og 4 BTC på deres exchange.
  Forudsat, at de får 1, 2, 3 henholdsvis 4 BTC
  hvor meget lander der så på deres exchange – er der reduceret med et transaktionsgebyr (IGEN) ?

  • Hej “Rig Onkel”,

   Har man private keys (som også står på paper wallet), så kan man smide dem ind i en wallet på computeren, hvorefter de kan sendes til exchange.

   Gebyret fra exchange til paper wallet kan være 0 og kan være et beløb, kommer an på exchangen. Tilbage til exchange fra paper wallet kommer an på situationen (netværket).

   Det er ikke muligt at give et præcist bud på, hvad det koster. Transaktioner måles i bytes, og det optimale er 510 satoshis/byte lige nu.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *