Der mangler simpelthen en dansk nybegynderguide til Bitcoin. Dette er grunden til denne artikel. Al information (næsten) findes i allerede eksisterende indlæg på denne side. Der vil blive linket til uddybende indlæg på denne side ved visse ting. Er der et spørgsmål, som jeg ikke har behandlet herinde – så kan du anvende hjemmesidens søgefunktion. Finder du ikke svaret ved en søgning, så skriv en kommentar i bunden af dette indlæg eller et andet indlæg.

Er toget kørt?

Der findes på nuværende tidspunkt over 2000 forskellige kryptovalutaer og lignende. Bitcoin er bare den første og den mest populære af dem. Mange tror desværre, at man skal købe en hel Bitcoin – det passer ikke. Du kan købe en satoshi, og det er 1 / 100.000.000 Bitcoins. Med andre ord, så kan du dele en Bitcoin op i 100 millioner dele. Så den mindste enhed du kan købe af en Bitcoin vil koste dig 0,001 kr. Det er til at arbejde med.

Jeg vil dog nævne, at Bitcoin og andre kryptovalutaer er en ekstrem risikabel investering. Som jeg altid siger, så anbefaler jeg ikke investeringer i det, og man skal slet ikke investere mere end hvad man kan tåle at miste.

Lav dine rigtige penge om til kryptovaluta

For at komme i gang skal du selvfølgelig købe kryptovaluta. Det kan gøres kontant, via bankoverførsel, privat eller via kreditkort. Den mest populære måde at komme igang på (for nybegyndere) er helt klart igennem kreditkort. Der er visse gebyrer forbundet med det, men hvis du tror på, at den købte valuta vil stige, så burde det ikke være et problem.

Hvis du vil købe med kreditkort, så kan du anvende Coinbase (de giver dig en bonus på 10 USD, hvis du køber for over 100 USD og bruger vores link) [klik her]. Det er den mest populære sælger af Bitcoins. Ethereum, Litecoin og Bitcoin Cash blandt nybegyndere.

Læs mere: [1] Køb med bankoverførsel, [2] Alternativer til Coinbase, [3] Køb Bitcoin i Danmark

Opbevaring af kryptovaluta

Et vigtigt emne i vores Bitcoin nybegynderguide er opbevaringsdelen. Læs denne passage grundigt igennem. Det vil spare dig for en masse besvær og problemer i fremtiden.

Når du har kryptovaluta, så har du ikke en konto. Der er ingen konto, og det kommer ikke til at ske, fordi sådan fungerer teknologien ikke. Alle dine penge bliver opbevaret på en adresse, og denne adresse er genereret tilfældigt – den følger dog et bestemt format. Dette kaldes en public key, som du kan give til andre. For at få adgang til midlerne på din public key, skal du bruge en private key. En private key er også tilfældige tegn, men det er en længere tekst. Når du har en wallet, så administrerer den det for dig, og der findes forskellige slags wallets: hardware wallets, software wallets, paper wallets, online wallets og andre.

Det er ekstremt vigtigt, at du forstår, hvordan teknologien fungerer på dette punkt. Mange har mistet deres penge, fordi de ikke har forstået det. Jeg anbefaler derfor, at du ikke har dine penge liggende på en wallet app på din telefon eller computer. Køb helst en hardware wallet som Ledger Nano S [klik her]. Ønsker du ikke at bruge penge på sådan en, så lav en paper wallet eller kryptér en software wallet.

Læs mere: [1] Bedste wallets til kryptovaluta, [3] Paper wallet til Ethereum, [4] Paper wallet til Bitcoin, [5] En mand mistede 10.000 kr. i Bitcoin

Handl de mere eksotiske coins

Hvis du vil handle de mere “specielle” coins, som ikke alle kender til. Så skal du over på det, jeg vil kalde for en sekundær exchange. Det er en, hvor du ikke kan indsætte penge med hverken kreditkort eller bankoverførsel. Du skal altså sende dine penge dertil i form af kryptovaluta. Disse børser har ekstremt lave gebyrer, typisk omkring 0,1-0,2%. Det er en stor udfordring for mange at komme i gang med disse exchanges (børser). Derfor har jeg skrevet en del guides til dem. På nuværende tidspunkt vil jeg anbefale Binance eller KuCoin.

Læs mere: [1] Komplet guide til KuCoin, [2] Komplet guide til Binance, [3] Komplet guide til Bittrex

Gode råd

En rigtig nybegynderguide til Bitcoin har altid et par ekstra råd:

  • Det er altid en god idé at sætte sig ind i, hvad de forskellige begreber betyder.
  • Derudover er det også en god idé at købe med bankoverførsel (SEPA), hvis der er tale om store beløb.
  • Køb aldrig en coin, hvis den er steget super meget, meget hurtigt.
  • Undersøg altid tingene og dan derefter din egen mening om emnet.
  • Læs mere om emnet (engelsk).