De bedste wallets til Bitcoin og Ethereum
Bitcoin, Ethereum

De bedste wallets til Bitcoin og Ethereum

Hvis du skal have Bitcoins eller Ether, så skal du have en form for wallet. Dette er kravet for at kunne modtage dem, da en wallet (pung eller konto ville være et nemmere ord for nybegyndere) giver dig en adresse, som du kan modtage Bitcoins eller Ether eller noget helt tredje på. En wallet giver dig ejerskab over en eller flere adresser, og dette kan være Bitcoin-adresser eller Ether-adresser, osv. I princippet er det ikke umuligt at sende til ikke-eksisterende adresser, fordi adressen skal bare passe til formatet – ingen tjekker om der er nogen ejer til en adresse. Det er heller ikke muligt. Dette er både en fordel og ulempe, men såfremt du har din rigtige adresse, så er der intet problem.

Du skal som nybegynder være klar over, at der er store forskelle på kryptovaluta og almindelig valuta i din bank. Din konto er som udgangspunkt beskyttet mod tyveri og meget andet, det er din wallet ikke. Det er din helt egen opgave at beskytte den. Hvis du mister dine coins eller tokens, så er de væk – for altid, og de kommer ikke tilbage igen. Med andre ord, så er det ikke muligt at tilbageføre en betaling. Dette giver både fordele og ulemper, det kommer an på situationen. Bitcoin og Ethereum er dog meget sikkert, og det er et meget godt alternativ til de traditionelle banker. Et godt eksempel: Du skal lave en overførsel til din ven i Afrika, men det kan bankerne ikke gøre i helligdage, weekender og mange andre ting spiller ind, men med kryptovaluta, så kan din ven i Afrika have pengene få minutter efter, og det er meget billigt at sende dem.

Helt ny? Start her!

Hvis du er helt ny, så vil du få nogle andre anbefalinger til wallets, end hvis du har lidt erfaring med kryptovaluta. Det er selvfølgelig mest ligetil at starte med en online wallet, hvor du bare skal lave en bruger på en hjemmeside, som du allerede har gjort tusindvis af gange. Det er dog ikke altid det mest sikreste. Lov mig dog, at hvis du anvender en online wallet, så slår du alle sikkerhedsindstillinger til. Det er for dit eget bedste.

Populær hardware wallet til Bitcoin, Ethereum og mange andre

Ledger Nano S: Hvis du er seriøs omkring at investere i Bitcoins, Ethereum eller en anden krypto valuta – så skal du have en cold wallet. Dette kan du selv lave ved at læse min guide omkring at lave paper wallets (nederst på denne side). Alternativt kan du købe en  Ledger Nano S , der er noget af det mest sikre, hvis du skal opbevare store summer krypto. Min personlige tommelfingerregel er: Hvis du har mere end dobbelt så meget i krypto som en hardware wallet koster (den koster omkring €80 inkl. fragt), så skal du have dig en.

Populær online wallet til Bitcoin

Blockchain.info: Denne online wallet er meget populær blandt brugere af Bitcoin. Det er meget nemt at oprette en bruger på siden, og så har du en adresse. Ulempen er dog, at det foregår på en hjemmeside, og en hjemmeside er ikke ligefrem det bedste sted at have mange penge stående. Derfor anbefales denne hjemmeside kun til folk, der lige vil eksperimentere med små beløb (0-500 kroner). Vælger du at bruge denne wallet, så slå alle sikkerhedsindstillinger til.

Populær online wallet til Ethereum (Ether)

Myetherwallet.com: På denne hjemmeside opretter du en wallet, men den er ikke hosted på hjemmesiden. Hjemmesiden hjælper dig bare med at lave en wallet og kryptere denne med en adgangskode, som du selv vælger. Du kan vælge at downloade din wallet, printe den eller skrive dine private keys ned (som er bevis for ejerskab af adressen) – du kan efterfølgende bruge hjemmesiden til at åbne din wallet med. Det er meget smart og mere sikkert end andre alternativer.

Populære klient wallets til Bitcoin og Ethereum

Jaxx.io: Denne wallet er meget populær blandt brugere af Bitcoin og Ethereum, fordi den er super enkel og nem at installere. Jaxx fungerer på alle enheder, og du kan endda downloade den som en udvidelse til Chrome. Så er der næsten ingen undskyldninger for at bruge en online wallet. Opdatering (04.09.2017): Den nye anbefaling er, at du anvender Jaxx i forbindelse med små beløb eller som en midlertidig wallet.

Exodus.io: Denne wallet skal også downloades og installeres, den virker på Windows, Mac samt Linux. Super brugervenlig og har et lækkert design. Den er ikke lige så populær som Jaxx, men det er slet ikke en dårlig wallet. Skal du prøve noget nyt, så prøv da Exodus.

Hvis du vil investere i crypto

Skal du holde på store mængder Bitcoins, Ether eller noget helt tredje – så er det en meget god idé at få dig en hardware wallet eller en cold wallet generelt. Jeg har skrevet et blogindlæg om disse slags wallet, og hvordan du laver en (trin for trin). Læs mit blogindlæg ved at klikke her: Sådan laver du en cold wallet til Bitcoins

Denne artikel som video-guide

 1. […] Bitcoin wallets fungerer på den måde, at de indeholder dine private keys (som egentlig er din adgangskode til en specifik Bitcoin adresse) og kan blive brugt til at bruge dine Bitcoins. Det er derfor vigtigt, at du vælger den helt rigtige wallet til dine Bitcoins. Heldigvis har jeg skrevet et indlæg lige om dette emne, og det kan du læse mere om ved at klikke her. […]

 2. Avatar

  Henrik

  10. juni 2017

  Er en klient wallet det samme som en offline/cold walet?

  • Du kan sagtens have en klient wallet som cold wallet. Det kræver bare, at du laver en watch-only wallet på din computer med internet, og derefter signer fra din cold wallet.

   • Avatar

    Kim Monberg

    11. juni 2017

    Hvad sker der hvis ens computer bryder sammen, og man har en cold wallet på den?

    Er der mulighed for en eller anden form for backup, så man kan redde den?

    • Hej Kim, når du har en cold wallet, så har du den jo ikke tilsluttet internettet, og den er typisk som hardware wallet (Ledger Nano S) eller en papirwallet. Ved Ledger Nano S har du en backup sætning, som du skal skrive ned.

     • Avatar

      Henrik Kristiansen

      29. december 2017

      Hej
      Jeg har lige et spørgsmål,denne backup på ledger nano s på 24 ord.

      Er hel ny inden for dette,har købt en ledger nano

      Når man bruger denne backupsætning genskaber man så de forskellige valuta man havde som den var før.

      Hvordan kan dette data/valuta være i 24 ord hvis ledger nano er skadet eller ødelagt 😉

     • Hej Henrik,

      Valutaen er “gemt” i de 24 ord og ikke på enheden.

     • Avatar

      Henrik Kristiansen

      29. december 2017

      Hej Crypto

      Tak for dit hurtige svar 😉

      Lige et spørgsmål til,bliver det opdateret hver gang man sætter mere valuta ind på ledger.

      Hvad er bedste klient wallet til køb fra 2000-15000 som kan klare de fleste valuta 😉

      Mvh Henrik

 3. […] Der anbefales på ingen måder, at du har store summer liggende på børser. Børser har tidligere været udsat for hacking, låst folks penge og meget andet. Folk har tabt en del penge, og derfor bør du ikke opbevare midler på børser, med mindre det er yderst nødvendigt (hvis du skal købe eller sælge). For at se, hvordan du kan opbevare dine Bitcoins, mm. på en sikker måde, så læs her. […]

 4. Avatar

  Kim Jessen

  12. oktober 2017

  Hej,

  Jeg bruger Bread wallet. Min gendannelseskode har jeg noteret på et ark og opbevares i mit våbenskab
  Men jeg er stadig ikk blevet klog på, hvor jeg bruger min gendannelseskode, hvis min tlf skulle gå itu. Hvordan og hvor bruger jeg koden? Nu har jeg så alligevel en alternativ indgang til min wallet, hvis min tlf går itu. Jeg bruger også IPad.

  • Hej Kim,
   Det er 12 ord du sandsynligvis har skrevet ned. De kan smides ind i samme app på en ny telefon, og så bliver din wallet gendannet. Skulle Bread Wallet stoppe med at virke, så findes der en del andre programmer og apps, der kan håndtere de 12 ord fra Bread Wallet.

 5. Hej,

  Jeg er stille og roligt ved at opbygge en lille portefølge at cryptovalutaer.
  I den forbindelse har jeg et par spørgsmål omkring sikkerhed.

  Jeg er klar over at hele spørgsmålet omkring sikkerhed ligger hos ejeren selv.

  Hvis vi forestiller os at jeg har x valutaer på hardware og klient wallet: Hardware wallet brænder sammen med huset og computeren hvor klienten lå på ligeså.

  Hvad nu?
  Ligemeget hvordan og hvor jeg gemmer mine valutaer, har jeg så altid en form for bagdør som altid kan give mig adgang til dem igen?

  Eller hvad hvis vi forestiller os at firmaet bag min klient stopper udvikling og support af min klient, og pludselig en dag virker den ikke mere? Hvad gør jeg så?

  Mvh

  • Hej Jesper,

   Hardware wallet brænder sammen: Du har en backup på papir, som du kan smide ind i hvilken som helst hardware wallet eller endda på computeren.

   Huset brænder sammen: Derfor skal du have dine private keys, 24 ords backup sætning og lignende på forskellige lokationer.

   Computeren brænder sammen: Skriv de 24 ord fra din klient (eller lignende) ned. Ellers backups af private keys.

   Hvis firmaet bag klienten stopper med udvikling, så kan du altid smide private keys ind i en anden klient, og så kører det igen.

 6. Måske et dumt spørgsmål, men nu tør jeg alligevel.
  Har du erfaring indenfor skattepligt i DK? Dvs. staten vil selvfølgelig gerne have at vi betaler skat lige som man skal på aktier. Men hvis jeg nu få overført fra en online wallet til min bank konto, hvorvidt holder de øj med beløb under 500K
  På forhånd tak,
  E

  • Hej E,

   Jeg vil anbefale, at du tager fat i en professionel. Specielt hvis der er tale om store beløb. Har du købt Bitcoins eller andet i spekulationsøjemed, så skal der betales skat. Min kommentar er dog ikke juridisk rådgivning, og du bør snakke med en professionel.

 7. […] Bedste wallets til Bitcoin og Ethereum […]

 8. Hej,

  Hvilken cloud wallet vil du anbefale at bruge ? Jeg skal bruge den til diverse forskellige crypto valutaer.

  Tak for dine input 🙂

  • Hej Simon,

   Helst ingen, fordi så er sikkerheden op til udbyderen. Der findes så vidt jeg ved ingen “cloud wallet” i stand til at opbevare alle coins.

   Du kunne evt. kigge på Ledger Nano S – den har virker på fleste systemer.

 9. Avatar

  Sebastian

  5. december 2017

  Hejsa

  Virker sådan en ledger nano til alle slags valutaer? kan man have flere typer valuta på samme tid eller låses den til en slags?

  Bedste hilsner
  Seb

  • Hej Sebastian,

   Du kan have mange forskellige slags på, som du kan se på deres hjemmeside.

   Det er muligt at have 3-4 apps (wallets) installeret på en Ledger Nano S på én gang, men den gemmer stadig de slettede.

 10. Avatar

  Anders K.

  12. december 2017

  Hej
  Hvis jeg vil igang med at købe kryptovaluta, og ikke har en wallet endnu, hvilken ville du så anbefale. Hvis jeg vil have det så sikkert som muligt, har jeg umiddelbart forstået at man skal lave en hardware wallet er det korrekt, og i så fald hvilken skal man bruge? Jeg vil gerne købe forskellige kryptovaluta, herunder f.eks. Litecoin, Monero, Decred og Ripple.

  • Avatar

   Anders K.

   12. december 2017

   Jeg er i tvivl om, om den samme wallet kan bruges til mange forskellige, eller hvordan det foregår?

   • Hej Anders,

    Som udgangspunkt kan en wallet kun anvendes til én valuta, men et par stykker på listen kan tage flere. Tjek dem ud ved at gå ind på hjemmesiderne.

  • Hej Anders,

   Jeg vil sige en Ledger Nano S, den kan holde mange valutaer. Den kan dog ikke holde alle.

   • Avatar

    Anders K.

    12. december 2017

    Hej
    Tak for hurtigt svar. Det vigtigste lige nu er egentlig Litecoin, da jeg ville have købt den for en uge siden allerede, og den flyver jo bare deropad 🙂
    Hvilken gratis wallet vil du anbefale til den?

    • Hej,

     Ledger Nano S kan godt tage Litecoin.

     Kig eventuelt på Electrum til LTC.

     • Avatar

      Anders K.

      12. december 2017

      Men som jeg har forstået det, skal man så ikke købe Ledger Nano S? Eller kan man også oprette den gratis på computeren?

     • Den koster penge, fordi det er en fysisk enhed.

      Hvis det skal være til computeren: Prøv Electrum.

 11. Avatar

  Poul Jørgensen

  21. december 2017

  Hej
  Rigtig god side du har
  Jeg har købt en nano s men der er kun bitcoin ethereum og fido U2F som valg på enheden
  Hvordan får man overført ripple Monero dash osv. til den ?
  Og kan man overhovedet ligge disse coins på den
  Håber du kan hjælpe mig

  Mvh. Poul J

 12. Avatar

  Poul Jørgensen

  25. december 2017

  Tak for svar
  Jeg har lige et spørgsmål mere
  Koster det penge ( fees ) hver gang man flytter crypto valuta rundt mellem f.eks Exchange og en Ledger Nano S
  Hvis jeg overfører div. Crypto valutaer over på min Nano S ( som alle råder en til at gøre ) og på et tidspunkt vil bruge f.eks nogle bitcoin til at købe ripple eller monero så skal de vel flyttes fra min Nano S og ind på en Exchange og tilbage igen som den nye valuta ??? Det koster vil nogle penge hver gang
  Mvh. Poul J.

 13. Hej,

  Du skriver “Kig eventuelt på Electrum til LTC”
  Er Electrum ikke kun til bitcoins??

  Mvh Allan

 14. Avatar

  Jannick

  6. januar 2018

  hey crypto.

  jeg har lige prøvet at sende noget ethereum fra min bitpanda konto til min ledger nano s for en time siden men de er ikke gået ind er det normalt??

  • Hej Jannick,

   Intet kan betegnes som “normalt”. Der er meget pres på netværket, og dette giver en god anledning til at sætte sig ind i hvordan Ethereum virker 🙂

 15. Hej Crypto. Super fed “artikel” du har skrevet. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide om det er muligt at træffe dig personligt(eller måske via FB??). Jeg er netop begyndt at investere i kryptovaluta og kunne godt tænke mig at netværke med en “prof”.

  • Hej David,

   Tak skal du have!

   Det er muligt at træffe mig personligt/FB – send en mail (du finder min mail i “Kontakt”).

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *