Få SegWit på din Ledger Nano S (migrering til SegWit)
Bitcoin, Ethereum

Få SegWit på din Ledger Nano S (migrering til SegWit)

Der er sket en del forskellige ting med Bitcoin de sidste par måneder, og hvis du ikke har brugt din Ledger Nano S  i et stykke tid, så kan ting godt overraske dig. Når du åbner din Chrome-wallet efter at have tastet din adgangskode ind på enheden, så vil du sandsynligvis blive mødt af billedet under denne tekst. Du kan vælge mellem Bitcoin og Bitcoin Cash – det er to forskellige ting. Havde du 0.1 BTC stående på din Ledger, så vil du også have 0.1 BCC stående på din Ledger. Enheden spørger egentlig bare om, hvilken slags Bitcoin du vil bruge. Den klassiske eller den nye. De fleste skal trykke på “Bitcoin” her.

Forskellen på Bitcoin Legacy og Bitcoin Segwit

Når du så har trykket på “Bitcoin”, så er vi ikke helt færdige, desværre. Nu bliver du bedt om at vælge mellem “Legacy” eller “SegWit”. “Legacy” er den nu gamle version af den klassiske Bitcoin – høje gebyrer, langsomme transaktioner, begrænset blocksize. “SegWit” er dog versionen med de lavere gebyrer, ubegrænset blocksize og andre fordele. Man kan sige, at Bitcoin er blevet opgraderet. Nu mangler du bare at opgradere din Bitcoin wallet, så du kan få alle de nye fordele. Dette sker ikke automatisk – heller ikke hvis du har en hardware wallet. Størstedelen skal trykke “Legacy” på nedenstående billede, fordi der har de fleste deres Bitcoins liggende.

Nu kommer du ind på den side, du er vant til. Du kan se dine transaktioner, din balance og alt, hvad der hører til i sådan et vindue. Som du kan se, så står der “Bitcoin” under “Current chain”. Det vi nu skal have gjort, er at vi skal have flyttet dem over på SegWit. Læs videre, så finder du ud af, hvordan du gør.

Det første trin er at finde ud af, hvad din adresse på SegWit er. Dette gør du ved at trykke på “Settings” (hjulet i menuen), derefter trykker du på Blockchains og vælger Bitcoin, hvorefter du selvfølgelig vælger SegWit (se billede nummer to i dette indlæg). På billedet under denne tekst kan du se, at der nu står “SegWit” under “Current chain”. Hvis du er nået så langt, så har du gjort det rigtigt 🙂

Modtag Bitcoins på din Segwit-adresse

Nu skal der bare trykkes på “Receive” knappen i menuen, og nedenstående boks popper frem. Her kan du se din adresse. Denne kopierer du, for du skal nemlig sende dine Bitcoins fra “Legacy” til denne adresse. Efter du har kopieret adressen, så skal du ind på indstillinger og skifte chain til Bitcoin Legacy.

Når du er inde på Bitcoin Legacy, skal du bare trykke på “Send”. Smide din nye adresse ind og sende, hvad du har i din wallet. Dine Bitcoins er nu på SegWit-chainen, og du får nu gavn af lavere gebyrer og meget mere!

En lille advarsel omkring Bitcoin Cash

Dine Bitcoins vil dukke op under Bitcoin SegWit med det samme, men de vil have status “Unconfirmed”. Denne migrering sker på eget ansvar – vær sikker på, at du følger denne guide grundt, hvis du ikke har erfaring med Bitcoins. Indlæggets forfatter fralægger sig alt ansvaret for eventuelle tab. ADVARSEL: Send ikke Bitcoin Cash til SegWit-adresser.

  1. Tack!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *