Hjælp! Jeg har ikke modtaget min Bitcoin-transaktion (Løsnin...
Bitcoin

Hjælp! Jeg har ikke modtaget min Bitcoin-transaktion (Løsning)

Hvis du som mange andre for nyligt lige er kommet ind i kryptovaluta, så kan det godt virke uoverskueligt – specielt hvis sælgeren siger, at han har overført, men du kan ikke se dem i din wallet. Det kan være, at du bruger Jaxx, der er kendt for at være lidt langsom til at opdatere din saldo – men nedenstående guide kan også anvendes på næsten alle andre wallets, der giver dig adgang til en private key. Indlægget er skrevet hurtigt for at give en gennemgående løsning på et problem, mange oplever. Der er desværre ikke billeder, men disse kan tilføjes, hvis der er efterspørgsel.

Hvad er en private key?

Før vi går i gang, så skal du vide, hvad en private key er. Enhver Bitcoin-adresse eller for den sags skyld Ethereum-adresse er udledt af en private key, hvor din adresse er en public key. Har man kenskab til en private key, så har man ejerskab over det indestående på den adresse. Derfor er det super vigtigt, at denne holdes hemmelig på alle tidspunkter. Den kan ligestilles med dine loginoplysninger til din netbank.

Det er meget simpelt forklaret, og det kan godt være, at det rent teknisk ikke forholder sig sådan 100%, men det er for at alle kan være med og følge med.

Sådan tjekker du, om du har modtaget transaktionen

Egentlig ville det være smartest at placere denne del af artiklen under indledningen, men det er vigtigt for alle at vide, hvad en private key er. Før vi gør noget, så kan du hurtigt tjekke, om du rent faktisk har modtaget penge ved at gå ind på de forskellige chains. For Bitcoin kan man anvende Blockchain.info, her kan du skrive din modtageradresse ind, og så kan du se saldoen på den under “balance”. Det samme gør sig gældende for Ethereum, her skal du bare et smut forbi Etherscan.io.

Hvis du har modtaget noget ifølge en af de to ovenstående hjemmesider, men det fremgår ikke af din wallet, så fortsæt med at læse. Hvis ovenstående hjemmesider rapporterer en saldo på nul eller mindre end forventet, så tager du fat i sælgeren.

Eksporter din private key

Inde på din wallet har du muligheden for at eksportere din private key. Dette betyder egentlig bare, at den viser dig den, eller at du kan se den og kopiere den. Hvis din wallet ikke giver dig mulighed for at gøre dette, så skal du vælge en anden wallet. Det betyder, at du ikke har kontrol over dine penge. Skriv din private key ned, gem den (sikkert) eller lignende.

Importer i en anden wallet

Nu er det tid til at du skal smide din private key ind i en nyt “walletprogram” uden at skifte modtageradresse. For Bitcoin anbefales Electrum, og for Ethereum anbefales MyEtherWallet. Efter du har importeret din private key (rigtigt), skulle den forventede saldo gerne fremgå på din wallet. Send aldrig din private key til nogen!

Hvilken wallet skal jeg bruge?

Jeg har skrevet en guide til de bedste wallets, og den kan du finde ved at klikke her.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *