Hvor køber man Bitcoins? Liste over bedste exchanges (Opdate...
Bitcoin, Ethereum, Generelt

Hvor køber man Bitcoins? Liste over bedste exchanges (Opdateret 2017)

Der bliver ofte spurgt, hvor det er bedst at købe kryptovaluta (Bitcoins, Ethereum og lignende). Der er ingen, der kan give dig et konkret svar, fordi det kommer an på en hel del ting – mest personlige præferencer. Hvis man kigger objektivt på alle exchanges (børser, hvor du kan købe kryptovaluta), så er de jo nærmest identiske. Jeg har dog alligevel valgt at lave en oversigt over de mest kendte exchanges, som jeg selv bruger – eller som andre folk har anbefalet. Al handel er som altid på eget ansvar, og du skal speciel være agtpågivende i krypto-land, det kan meget nemt gå galt. Alle exchanges er ikke medtaget, da der findes hundredevis. Hvis du er nybegynder, så skal du først have styr på terminologien – klik her.

Indlægget opdateres løbende, da der altid sker noget nyt. Jeg vil også blive ved med at tilføje gode råd og mine egne kommentarer til indlægget. Bogmærk det gerne og kom tilbage senere (efter du har læst det) 😉

Hurtig oversigt

Hvis du vil have dig en hurtig oversigt over dine muligheder, så tag et kig på nedenstående tabel. Jeg har medtaget de parametre, folk typisk går efter, når de skal vælge exchange. Længere nede vil der (snart) være anmeldelser af hver enkelt exchange, så du nemmere kan træffe en beslutning. Punkter markeret med en stjerne (*) gør sig kun gældende under specielle forudsætninger. Læs om dem længere nede.

Exchange Gebyrer Fiat / Kreditkort Åbn konto
Binance Ned til 0,05% Nej / Nej Klik her
Bitstamp Op til 0,25% Ja / Nej Klik her
Kraken Op til 0,26% Ja / Nej Klik her
GDAX Op til 0,25% Ja / Ja* Klik her
Poloniex Op til 0,25% Nej / Nej Klik her
Bittrex 0,25% Nej / Nej Klik her

Anmeldelser

Denne sektion vil bestå af anmeldelser af exchanges på ovenstående liste. Sektionen er på nuværende tidspunkt under opbygning, fordi jeg vil informationssøge yderligere om de forskellige exchanges, og jeg gerne vil have folks kommentarer skrevet ind i denne sektion: kommentér derfor din mening om en exchange.

Terminologi

Jeg er klar over, at nybegyndere også vil læse dette indlæg, og derfor kan brug af ord godt virke forvirrende. Derfor vil jeg forklare, hvad de forskellige ting betyder – så det er nemmere at forstå indlægget for nybegyndere.

Exchange: Børs, handelsplatform, kryptovalutas NordNet.

Wallet: Der hvor du opbevarer din kryptovaluta, her tales der ikke om din wallet inde på exchangen, altså en ekstern wallet.

Fiat: Ikke bilmærket, men traditionelle valutaer som DKK, EUR, USD, etc.

Confirmations: Antal gange en transaktion er blevet bekræftet af det respektive blockchain-netværk.

KYC: Know Your Customer, en del af lovgivning, der kræver, at du indsender dine dokumenter, informationer, mm.

Gebyrer: Troede du, det var gratis at handle på en exchange? Nej. Heldigvis har de fleste gebyrer på under én procent.

Hvis et eller flere begreber er forklaret forkert, der mangler begrebsforklaring eller lignende, så skriv en kommentar. Jeg får det tilføjet eller rettet hurtigst muligt.

Leder du efter en bestemt valuta?

Der findes rigtig mange exchanges, og det er ikke nemt at finde rundt i dem. Hvis du leder efter en meget specifik valuta, som de store spillere ikke har et marked for, så kan du gøre følgende: Gå ind på hjemmesiden CoinMarketCap, find din ønskede valuta, klik på markets. Du har nu en (sandsynligvis) lang liste over exchanges, hvor du kan handle netop den kryptovaluta.

Sammenligning af withdrawal fees

Det kan være dyrt at bruge exchanges som wallets (og usikkert!), men folk gør det stadigvæk. Derfor er det relevant at medtage en sammenligning af de forskellige exchanges “withdrawal” gebyrer. Det er gebyrer for at få dine kryptovalutaer ud af dem.

Exchange Withdraw (BTC)
Bittrex Ukendt
Bitstamp Gratis
Kraken ฿0.001
Binance ฿0.0005
Poloniex Ukendt
GDAX Ukendt

Advarsel om opbevaring på exchanges over længere tid (Eksempel: Mt.Gox)

Det er sket før, og det kan ske igen. Engang blev en meget stor exchange hacket, og mange mennesker mistede deres penge. Af denne grund er det super vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring opbevaring af kryptovaluta. Det er som udgangspunkt ikke 100% sikkert at have sine penge stående på en exchange, fordi du skal stole på exchangens sikkerhed. Du kan stå for din egen sikkerhed ved at læse min guide om wallets til Bitcoins, Ethereum og andre kryptovalutaer.

Ansvarsfraskrivelse

I bunden af hver side er der en ansvarsfraskrivelse. Her vil jeg dog lige gentage den, fordi jeg ikke kan garantere, at en exchange vil “opføre sig ordentligt”. Alt i artiklen er baseret på egen erfaring, andre folks erfaring og lignende. Når du handler med kryptovaluta, så skal du være klar over, at der ikke er meget regulering på området. Du står derudover selv med alt ansvaret. Der kan være tilfælde, hvor jeg får kommission af gebyrerne eller lignende, hvis du anvender de links, der er på siden. Det påvirker dig ikke på nogen måde, og du støtter samtidig mit arbejde på siden 🙂

Yderligere forklaringer

Der er visse steder i teksten sat stjerner (*). Disse er forklaret i dette afsnit.

Om GDAX: Denne exchange er den bagvedliggende exchange for Coinbase. Inde på Coinbase kan du betale med kreditkort (ugentlig max på €500). Du kommer til at betale højere gebyrer, men det er en af de hurtigste måder at få penge ind på GDAX på, fordi du efterfølgende kan overføre dem direkte dertil. Derudover deler GDAX og Coinbase KYC, og af denne grund er du automatisk klar til at handle på GDAX, når du har en bruger på Coinbase. Få $10 bonus på $100 på Coinbase ved at klikke her.

 1. Hej. Det er gode artikler du skriver, tak for dem.
  Jeg har lige et 2 spørgsmål som jeg håber du vil besvare?
  1) at handle på en exchange giver ikke “fysiske” eth eller btc der kan overføres til en wallet, vel? Her handler man kun på spreads, altså en forskel på købs og salgspris, ikke?
  2) hvis jeg ønsker at købe fx 3 stk. Ethereum i euro og have dem i en wallet til en dag jeg vil bruge dem igen, hvor gøres det så lettest/sikrest efter din mening? Mine børn vil gerne have fx en jaxx wallet med 1 eth. Så dem vil jeg købe et sted, hvor vil du anbefale?

 2. Hej
  først tak for fine artikler, jeg er nybegynder og søger viden. Jeg vil gerne stille et par spørgsmål til følgende:

  Jeg har etableret en profil på Coinbase og har også købt lidt Ethereum som så ligger i den Wallet der ligger på Coinbase.
  Jeg læser så i dine artikler at jeg bør flytte disse Coins til et Hard Wallet således at jeg om jeg så må sige har dem i min egen boks.

  Kan du oplyse mig om hvorledes man i praksis overføre fra Coinbase Wallet til en Hard Wallet, generere Hard wallet en adresse (modtager) der kan indskrives i Coinbase (afsender)?

  Og hvorledes når jeg skal ekspedere den modsatte vej med henblik på salg af Coins??

  • Hej Søren,

   Tak for de fine ord.

   Når du køber en hard wallet (hardware wallet) som Ledger Nano S, så trykker du receive, og der har du adressen på det.

   Det fungerer super nemt, det er “Send” eller “Receive”, afhængig af hvad du vil.

 3. Hej
  Rigtig god side
  Hvis man nu vil gemme Ripple eller Monero på en Ledger Nano S
  Hvordan gør man så det ?
  Jeg kan kun finde ud af at vælge Bitcoin Etherium eller Fiat på Ledger Nano S

  Mvh. Poul

  • Hej Poul,

   Tak for det 🙂

   Download Ledger Manager, og derinde kan du downloade Ripple Wallet. Ledger kan ikke tage Monero, desværre.

 4. Hej, super god artikel og dejligt du gider hjælpe folk i gang.

  Jeg er også nybegynder og har et par spørgsmål, som jeg håber du gider svare på.

  1. Hvor synes du det er bedst og mest sikkert at købe ripple henne, tjekkede nemlig coinbase, men der kan man ikke?
  2. Kan det passe, at du siger man skal downloade ledger manager, for at have en såkaldt wallet, som man efterfølgende overfører sine ripples til, så der er et “sikkert sted”?
  3. Hvor downloader man ledger manageren og er det efterfølgende nemt at overføre de ripples man har købt til sin wallet?

  Mange tak for hjælpen 🙂

  • Hej Mads,

   1. Binance eller Bitstamp

   2. Det er et program til Ledger Nano S

   3. Inde på Ledgers hjemmeside, hvor du også kan købe Nano S

   • Hej og mange tak for svar
    Er der et alternativ til Nano S? noget elektronisk på nettet eller noget til chrome, hvor jeg kan overføre ripple til?

    • Hej,

     Det er ikke noget specifikt, jeg vil anbefale.

     Jeg har hørt om GateHub, den kan du prøve at søge på 🙂

     • det ser bare ud til den har fået dårlige anmeldelser på internettet desværre. Jeg skal investere med cirka 600-700kr og ved derfor ikke om Nano S er det værd at købe 🙂

     • Så bare hav dem inde på en exchange, hvor du køber dem.

 5. Vil du så mene det er sikkert at lade dem stå hos binance?

 6. Lige et sidste spørgsmål. Nu har jeg købt ripple og lagt i en wallet. Hvis jeg vil sælge dem igen på binance. hvordan kan jeg så efterfølgende få dem udbetalt til mit kort med mindst muligt udgifter? og ved du hvad udgiften ligger på?

 7. Har du nogen erfaringer med eToro med hensyn til at investere i Ethereum, som et alternativ til at benytte Nordnet?

  Godt nytår!

  Jesper

  • Hej Jesper,

   Etoro er meget nemt at anvende, men der better du egentlig bare på kursen.

   Ikke noget jeg anbefaler som udgangspunkt, men skulle du få lyst, så kan du oprette en konto (KLIK HER) og samtidig støtter du bloggen.

   • hej

    Du skriver, at man bare better på kursen men er det ikke reelt det samme du gør ved at have dem i en Wallet?

    Er man også i risiko for at ens indskud kan forsvinde på eToro ved hacker angreb?

    • Hej Peter,

     Nej, fordi du kan have dem i din wallet for evigt. Læs lige op på hvordan eToro fungerer 🙂

     Indskud: Det kan jeg ikke svare på.

 8. Avatar

  Cathrine

  2. januar 2018

  Hej
  Jeg benytter på nuværende tidspunkt Binance til at handle crypto.
  Jeg ønsker at trække noget af mit overskud ud til egen konto.

  Det jeg hidtil har gjort er at sælge ex. Verge til Bitcoin for så at overføre dem til CoinBase og derfra veksle dem til Euro – og SÅ til egen konto. Dette er både besværligt og dyrt i gebyrer.

  Kan de anbefale en Exchange hvor man kan sælge direkte til Fiat og overføre til egen konto?

  Mvh. Cat

 9. Hejsa 🙂

  Jeg har læst lidt om at en “fond” som Crypto20 er ret så god at investere i, men umiddelbart kan jeg kun finde Hitbtc som udbyder den her fra d. 15 januar.
  Ved du om den kan købes andre steder hvor det er mere sikkert? Jeg har nemlig læst på Hitbtc’s forum og ved at se youtube, at det er scam lige så snart det kommer til at udbetale penge derfra.

  • Hej Daniel,

   HitBTC har et “officielt samarbejde” med Crypto20, og derfor kan den i første omgang kun handles der.

   Den vil hurtigt komme andre steder.

 10. Avatar

  frederik

  4. januar 2018

  Hejsa

  Tak for et godt skriv. Det giver bedre mining nu.
  Skal lige være sikker på jeg har forstået det rigtigt

  Er Coinbase og Binance det samme altså der hvor du køber.
  Så overfører man dem tll sin wallet altså ledger nano s

 11. Hej.

  Jeg er helt nybegynder her og har læst dine sider og synes det er super brugbart. Men jeg er ikke særlig god til at finde ud af det her. Jeg har 2500 jeg tænker at investere, kan du hjælpe mig igang med at fortælle mig hva jeg skal gøre?? Mvh Danny

 12. Hej

  Hvis man skal have overført ETH eller LTC fra Coinbase til Binance, er det så billigere at flytte krypto fra Coinbase til GDAX og derefter til Binance eller direkte fra Coinbase til Binance.

  Kan ikke helt finde ud af hvor det er “billigst” at købe krypto via en bankoverførsel, kan du hjælpe mig her altså en exchange.

  • Hej Arslan,

   GDAX har gratis withdrawal, så det er ligemeget hvilken valuta det er. Ellers er det LTC eller ETH.

   Det er billigst igennem bankoverførsel igennem Bitstamp eller GDAX.

   • Hej igen,

    Tusind tak for svar, så det vil sige at jeg kan godt lave en bankoverførsel på min GDAX konto? Troede nemlig man skulle lave bankoverførsel til Coinbase først også –> GDAX.

    Mvh,
    Arslan

 13. Avatar

  helle jespersen

  12. januar 2018

  Hej er der et sted man kan møde folk der har forstand på at hjælpe med at oprette og købe ripple og bitcon på den rigtigt måde gerne i nærheden af vejle Billund Grindsted ??

  mvh helle

  • Hej Helle,

   Du kan muligvis prøve på Facebook.

   Ellers kan jeg godt guide dig igennem det personligt – desværre ikke gratis.

 14. Avatar

  helle jespersen

  13. januar 2018

  Hej igen hvor kommer du fra da jeg godt evt. tænkte på et møde og opsæt omkring det hvis det er noget du arbejder i og selv har held ved ?? selvføldelig mod betaling du kunne evt. sende en mail. så vi kunne finde ud af noget.

  mvh helle

 15. Hej MyCrypto.dk,

  Tusinde tak for en god side som giver en fin indgang til kryptovaluta verdenen.

  Jeg er helt ny og har en minimal viden omkring dette, men jeg overvejer at sætte mig ind kryptovaluta efter en samtale jeg havde med en person som jeg mødte igennem mit arbejde i dag. Jeg overvejer at putte 20.000 ind i dette og ville høre om jeg har forstået det rigtigt.

  Er det rigtigt forstået at jeg først skal have en exchange som f.eks. kan være Kraken. Her skal jeg verificeres og lave en bankoverførsel til hvorefter jeg så kan handle kryptovaluta som jeg vil?

  Jeg investere så disse penge i f.eks. ADA som jeg i dag fik anbefalet (som jeg også kan se at du nævner som en lovende mulighed) og afventer markedet. Jeg ønsker så på et tidspunkt at trække pengene ud. Kan jeg igennem Kraken veksle min ADA direkte til Fiat og så bede den om at betale direkte over på min tilsluttede bankkonti som pengene oprindeligt kom fra?

  person som jeg snakkede med i dag nævnte at han mente at ADA på et tidspunkt ville ramme 50-80 dollars om nogle år. Hvor kommer disse vurderinger fra og er det rene spekulationer? På ham lød det som om det var meget sikkert at det ville blive en god investering, men hans sikkerhed gjorde mig kun mere usikker. Er der ikke risiko for at den kan falde helt sammen?

  Jeg beklager meget hvis mine spørgsmål er for lange og brede.

  Mvh. Magnus

  • Hej Magnus,

   Beklager det sene svar 🙂

   Kraken er en god exchange til at få fiat ind. Herefter skal du sende krypto til en exchange som Binance for at købe ADA. Modsat metode for at konvertere dem til fiat igen.

   ADA er et lovende projekt, men kursen bekymrer jeg mig ikke om. At din “ven” siger 50-80 dollars er meget bekymrende.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *