Ledger Cryptosteel: En ekstrem sikker måde at opbevare Bitco...
Bitcoin, Ethereum, Generelt

Ledger Cryptosteel: En ekstrem sikker måde at opbevare Bitcoins og krypto på

Hvis du har en hardware wallet, så har du skrevet dine 24 backup ord ned i forbindelse med installationen. Problemet er bare, at det er på et stykke papir. Vi ved allesammen, at papir ikke er særligt holdbart. Derfor bliver man til tider nødt til at tage alternative metoder i brug. Folkene bag Ledger Nano S har lige lanceret Ledger Cryptosteel. Det er som navnet antyder: dit krypto på et stykke stål. Cryptosteel er ikke noget nyt i sig selv, men at Ledger sælger det er. Man kan kun købe Cryptosteel hos Ledger i en begrænset periode (ikke angivet). Køb Ledger Cryptosteel ved at klikke her.

Hvordan fungerer det?

Cryptosteel fungerer på den måde, at du får en blok stål tilsendt. Inde i den er der en masse bogstaver, som selvfølgelig skal positioneres, så de udgør dine 24 ord. Der er 2 sider, og på hver side kan der være 12 ord. Der er plads til 96 karakterer, og det kan være, at din sætning er længere. Fordelen ved den standard, som de 24 ord er genereret ud fra, kun kræver at du kender de første 4 bogstaver. Du kan derfor nøjes med at skrive “Panc”, hvis dit ord er “Pancake”.

Hvorfor er det nødvendigt?

Personligt bruger jeg det ikke endnu, fordi de først lige er startet med at sælge Cryptosteel. Jeg fik en mail om det i nat og valgte at skrive et indlæg om nyheden. Fordelene ved at bruge Cryptosteel frem for et almindelige stykke papir er følgende: rustfri, ikke til at ødelægge, vandtæt, brandsikker og stødsikker. Det er en ekstremt god måde at have en backup af sin Ledger Nano S på.

Hvor kan jeg købe den, og hvad koster den?

Du kan købe Cryptosteel inde på Ledgers officielle hjemmeside (klik her for at købe). Du skal dog bemærke, at du ikke kan købe den separat. Der skal købes en pakke indenholdende:

  • 2 Ledger Nano S
  • Ledger Cryptosteel
  • 2 USB Kabel
  • 2 Instruktionsmanualer
  • 2 Papirer til din sætning
  • 2 Tilbehør

Alt dette til kun €238.80. Jeg har beregnet, hvad Cryptosteel ville koste, hvis den blev solgt separat (ud fra pakken), og svaret er €100. Det er måske lidt dyrt, hvis man ikke har mange penge stående i kryptovaluta – har du dog mange penge stående i kryptovaluta, så skal du overveje Cryptosteel sammen med Ledger Nano S.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *