Litecoin Kurs i DKK / EUR / USD (Live)

Her kan du se kursen på Litecoin i tre forskellige valutaer: Danske Kroner (DKK), Euro (EUR), US Dollars (USD). Kurserne er hentet live fra CoinMarketCap, og du skal have JavaScript aktiveret for at se dem.

Køb Litecoins

Hvis du vil investere i Litecoins, kan du med fordel bruge Coinbase, hvor du får hele $10 i bonus på et køb på minimum $100 (gælder kun ved brug af linket på denne side). Det er den nemmeste måde at komme i gang på, hvis du vil ind i Litecoins. Du kan også købe Bitcoins og Ethereum derinde.

Hvad er Litecoins?

Du kender helt sikkert allerede Bitcoin, og hvordan den fungerer. Men hvad er Litecoins så? Hvad er forskellen mellem Litecoins og Bitcoins? Det er et meget interessant spørgsmål at undersøge, og ud fra det kan man måske komme frem til, hvorfor Litecoin er så meget værd, som den er værd.

Som du nok ved, så udkom Bitcoin i 2009. Bitcoin er open source, og mange har kopieret den. I 2011 besluttede man sig for at lave en sølv-version af Bitcoin. Bitcoin kunne jo sammenlignes med guld, som man bruger til at have penge stående i, og Litecoin skulle anvendes som betalingsmiddel. Der er derfor også væsentlige forskelle på disse 2 coins, selvom de ligner hinanden rigtig meget.

  • Udbud: 21 millioner (BTC), 84 millioner (LTC)
  • Algoritme: SHA-256 (BTC), Scrypt (LTC)
  • Bloktid: 10 minutter (BTC), 2,5 minutter (LTC)

Bare ud fra ovenstående kan man se, at Litecoin måske egner sig bedre som betalingsmiddel end Bitcoin. Det betyder så ikke, at Bitcoin er unødvendig – nej, det er jo stadigvæk som guld. At der er 84 millioner Litecoins gør, at der er 4 gange så mange Litecoins som Bitcoins. Skulle man følge en bestemt logik om at intet kan blive mere værd end Bitcoin på market cap, så vil en Litecoin maksimalt koste 1/4-del af en Bitcoin.

Algoritmen er også forskellig, og det er interessant for minerne. Kigger vi på bloktiden, så kan vi se, at for hver gang der bliver bekræftet 1 blok på Bitcoin-netværket, så bliver der bekræftet 4 på Litecoin-netværket. Dette gør så, at Litecoin er en del hurtigere til at gennemarbejde transaktioner, sammenlignet med Bitcoin. I starten af 2018 er det 20 gange billigere at sende penge med Litecoins frem for Bitcoins, da gebyrerne på Bitcoin-netværket er ekstremt høje på nuværende tidspunkt.

Dette var en lille introduktion til Litecoin og forskellene på den og Bitcoin. Hvis du er interesseret i at læse mere om Litecoin og andre kryptovalutaer, så er denne blog perfekt for dig. Jeg skriver meget ofte blogindlæg om kryptovaluta og blockchain – som du kan få gavn af. Skriv dig på mit nyhedsbrev, så får du opdateringer direkte i mail-boksen 😉

x