Name Price24H (%)
Bitcoin (BTC)
kr26,316.60
-0.10%
Ethereum (ETH)
kr898.48
0.91%
Sådan køber du IOTA hurtigt og nemt (trin-for-trin)
Bitcoin, Ethereum, Generelt

Sådan køber du IOTA hurtigt og nemt (trin-for-trin)

I denne guide vil du kunne læse dig frem til, hvordan du meget hurtigt og nemt kan købe fremtidens teknologi, IOTA. Først og fremmest skal du have Bitcoins (eller anden kryptovaluta), og dette kan du få ved at købe dem privat, købe dem via Coinbase (og få $10 gratis i Bitcoin/Ethereum/Litecoin, hvis du køber for $100 igennem dette link). For det andet skal du (siger jeg) have enten Google Autheticator på mobilen eller Authy, som også kan installeres på computeren. Dette er for din egen sikkerhed. Er du klar? Nu går vi i gang! Bemærkning: Indlægget er ikke en opfordring til at købe IOTA. Indlægget besvarer blot spørgsmålet om “Hvordan køber man IOTA”. Du skal ikke investere mere end du kan tåle at miste, og du skal altid lave research før investering.

Trin 1: Opret dig på en exchange

Der er rigtig mange exchanges, hvor du kan handle med kryptovaluta, og det kan ikke være nemt at finde rundt i. Hvis du generelt vil have et overblik over exchanges, så kan du læse mit indlæg om dem her. I dette tilfælde har jeg valgt Binance, fordi du ikke skal uploade dokumenter, ID, osv. – og du kan handle IOTA derinde. Opret dig på Binance ved at klikke her. Du kommer ind på deres hjemmeside, hvor du skal indtaste email, adgangskode og eventuelt referral ID. Indtast din email-adresse, indtast et password (anbefaling: minimum 16 karakterer), du kan indtaste “11639361” som referral ID. Læs og accepter deres betingelser og tryk på register.

Jeg vil allerede nu spare dig for frustrationer. Når du kommer til deres anti-bot-challenge, så kan det være, at der kommer en besked i stil med “Wow, monster eats the puzzle”. Det kan du løse ved at skifte browser. Jeg brugte Chrome, og jeg skiftede til Edge – og så virkede det med det samme.

Verificer din email-adresse, og nu har du en bruger på Binance. Nemmere bliver det nærmest ikke. Du skal kun uploade dokumenter, hvis du skal trække mere end 2 BTC ud om dagen, svarende til ca. 140.000 kr.

Trin 2: Indstil 2FA (to faktor autentificering)

Dette step er ekstremt vigtigt, for det kan gå meget galt meget hurtigt. Hvis du ikke følger dette step, så udsætter du dig selv for en unødvendig risiko. Læs mit indlæg om en mand, der tabte 10.000 kr. – blandt andet fordi han ikke fulgte dette step på en anden hjemmeside. Når du logger på første gang, så vil der komme en pop-up (se nedenstående billede). Her skal du trykke på “Google Auth”, du kan ikke vælge den anden, med mindre du kommer fra Kina. Følg derefter instruktionerne på skærmen, men det giver sig selv. Skriv gerne recovery-koden ned på papir.

Trin 3: Deposit kryptovaluta

Når jeg skriver “deposit”, så mener jeg selvfølgelig at du skal smide penge ind på exchangen (børsen). Dette kan du meget nemt gøre ved at trykke på “Deposit”, herefter finder du den valuta du vil sætte ind. Det skal helst være BTC eller ETH, når du handler på Binance, ellers skal du veksle din valuta til en af førnævnte. Når du har valgt din valuta (du vil indsætte), så får du en adresse frem. Du skal overføre pengene til den adresse, og hvis det er Bitcoin, så kræver det 2 confirmations, før dine penge sættes ind på din konto. 2 confirmations svarer cirka til 20 minutter, hvis der er gået over 1 time OG du har sat en ikke-latterlig lav fee, så er det i orden at stille spørgsmålstegn.

Trin 4: Køb IOTA for BTC/ETH

Nu er du klar! Du har nu oprettet en konto, overført kryptovaluta og sørget for at beskytte din konto. Det næste trin er selvfølgelig at få fat på noget IOTA. Her holder du musen over exchange og vælger “simple”.

Du kommer nu ind på en side, hvor du har mulighed for at handle med mange forskellige valutaer. Du skal søge på IOTA i højre side:

Nu har du mulighed for at købe IOTA for Bitcoins eller Ethereum. Dette gøres således:

Trin 5: Opbevaring af IOTA (wallet til IOTA)

Jeg ved ikke, om der findes andre wallets end den officielle til IOTA, men mange efterspørger en wallet. Derfor kommer dette punkt med på min liste over steps. Derudover er det næsten aldrig en god idé at have krypto liggende på en exchange over lang tid. IOTA har en officiel wallet, som du kan finde herinde. Windowsbrugere skal vælge .exe. Har du et andet operativsystem, så vælger du den, der passer til dit operativsystem.

Herefter downloader du walleten og kører filen, som du kender det. Så begynder den automatisk at installere:

Du bliver nu spurgt om hvorvidt du vil køre en “full node” eller “light node”. Du vælger “light node”, fordi det er nemmere:

Vælg en tilfældig host på listen og tryk derefter på start:

Nu skal du indtaste et seed, og dette kan du generere inde på iotaseed.io – du skal bare bevæge musen rundt, indtil du får et seed spyttet ud. Hvis du går meget op i sikkerhed, så skal du downloade siden og køre den offline (derinde kan du også lave en paper wallet):

Tillykke, du har nu en IOTA wallet, som du kan anvende til at opbevare dine IOTA på:

Nu kræver det bare, at du overfører dine IOTA fra exchangen til din wallet. Det giver sig selv, hvordan dette skal gøres, derfor går jeg ikke i dybden med det.

 1. Hej nu er jeg ikke ekspert så hvordan udfører man sidste step 🙂

 2. Jeg har sat hvad der svare til 250 kr ind i bitcoins der er gået en time og de er ikke gået ind kan der gå længere tid?

  • Hej Michael,

   Der kan godt gå et par timer, afhængig af fee.

   • De er desværre stadig ikke gået ind her til morgen kan se i min wallet er de er overført til den rigtige adr

    • Du kan tjekke status inde under deposits på Binance.

     • Jep har tjekket det der står intet om den er ved at overføre i status er der noget jeg skal godkende som man ikke kan godkende på sin mobil for jeg har hentet det hele på mobil ikke på computer

     • Prøv på computeren. Tjek evt. om du har lavet en fejl et sted 🙂

 3. Hej
  Hvordan sælger man sine IOTA fra walleten?

  • Hej Claro,

   Det gør du via en exchange.

   • Hvad med i hensyn til beskattelse i Danmark, hvordan fungere det? Og ved du hvilke slags afgifter der er på binance?

    • Hej Claro,

     1. Hvis du har købt Bitcoins i spekulationsøjemed, så er du direkte skattepligtig. Hvis ikke, så ser det ud til at du ikke er. Mit svar er ikke skattemæssig eller juridisk rådgivning.

     2. Hvis du anvender linket i mit indlæg, så får du gebyrer på 0.05% (mener jeg). Ellers er det 0.10%, der er standard hos Binance.

 4. Hvorfor skal jeg deposit i BTC/ETC når jeg inde på deposit, kan vælge at deposit i IOTA? Hvad er forskellen?

 5. Pengene gik ind og har indbetalt flere det gik meget hurtigste 2 gang Jeg har et nyt spøgsmål når jeg så skal have dem udbetal står der jeg skal udfylde label og address hvad går det ud på?

  • Hej Michael,

   Address er din modtageradresse, og label bestemmer du selv. Det er bare så du kan sætte et vilkårligt navn på adressen, så du kan kende den.

 6. Er der andre der har problemer med at komme ind på binance hjemmeside den er vel ikke lukket ned?

  • Hej Michael,

   Den er ikke lukket, og det kan være, at du prøver at tilgå hjemmesiden, når de er under stor belastning.

   • Tror jeg ikke har læst at der er mange der har samme problem siden er blank der er teorier om hacker angreb kan du komme ind på din?

 7. Hans Martin Bøgel

  21. december 2017

  Hej Michael

  Jeg vil gerne overføre Iota til min wallet. men der skal udfyldes et felt “LABEL” før min adresse.
  Jeg ved ikke hvad denne label er og hvor finder jeg det?

  Med venlig hilsen
  Hans Martin

 8. Hans Martin Bøgel

  21. december 2017

  Hej igen
  Jeg har købt nogle iota på binance.com. dem ville jeg overføre til min wallet. Det hele gik egentlig rigtig godt, jeg fik en mail som skal bekræftes, hvilket jeg gjorde. Men de er ikke efter ca 5-6 timer dykket op i min wallet. Er det normalt?
  MVH
  Hans Martin

 9. Hej
  Jeg har oprettet mig på Binance og er kommet til Deposit.
  Har fået en adr. frem i feltet: ETH Deposit Address, hvordan overfører jeg til denne adr.?

  Venlig hilsen
  Jesper

  • Hej Jesper,

   Det er et meget basalt spørgsmål: Det er modtageradressen, som du skal sende ETH til fra din egen ETH wallet.

 10. Er der ikke mulighed for at lave en bankoverførsel direkte, eks. køb af ETH og så med ETH købe Iota?

 11. Tak for svar!
  Jeg skal bare være sikker på at jeg har forstået det her rigtigt. Som jeg læser din artikel, så er eneste måde at købe Iota på Binance, ved enten at købe med BTC, eller ETH.
  Betyder det at man først skal købe BTC/ETH ved eks. Coinbase og derefter ”bytte” til Iota inde på Binance?
  Man kan altså ikke direkte overføre penge til Binance til køb af Ioata?
  Venlig hilsen
  Jesper

 12. Hvis man ikke ønsker at eje BTC, eller ETH i en Wallet, er det så slet ikke muligt at investere i Iota, f.eks gennem trackercertifikater?

 13. Hej.

  Jeg fik lavet en wallet, men er lidt forvirret omkring det med Seed. Kan det passe jeg skal generere et nyt seed for hvergang jeg skal logge ind fra iotaseed.io?

  MVH.

  • Hej Jacob,

   Du logger ikke ind via den hjemmeside. Derudover er der, efter artiklen er udgivet, kommet opdateringer på IOTA og deres wallet.

   • Hej igen,

    Det er jeg helt med på, fik installeret softwaren og gjorde det som stod i artiklen. Men er bare forvirret når det er jeg eksempelvis er færdig med min wallet også lukker den ned. Så åbner jeg softwaren igen også står der at den vil have seed igen. Mit spørgsmål var så at for hver gang jeg skal ind til min wallet, om at jeg skal generere et nyt seed på den hjemmeside, som du nævnte?

    MVH.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *