Det kan være meget uoverskueligt med Bitcoin adresser, der er 100% tilfældige (en vilkårlig Bitcoin adresse er ikke tilfældig). Det er ikke nemt at spotte sin Bitcoin adresse på en liste eller lige huske, hvilken man har sine penge stående på.

Normalt gør jeg det, at jeg husker de første par bogstaver efter 1-tallet og de sidste 2 i adressen. Sådan holder jeg styr på mine adresser inde på de forskellige exchanges. Men hvad hvis du selv kunne bestemme, hvad der skulle stå i din Bitcoin adresse? Det er faktisk muligt. Der er dog en begrænsning: Det tager computerkraft, derfor er det begrænset, hvor mange bogstaver og tal du selv kan vælge. I princippet kan du godt lave 1HejMedDigAdresseBitcoin (hvis dens længde passede), men det ville tage flere år at generere.

Sådan bestemmer du selv din adresse

Du skal først og fremmest downloade et program, der kan generere en adresse samt tilhørende private keys for dig. Dette program hedder “vanitygen”, og det skal helst køres på en computer uden internetforbindelse – fordi så er der ikke risiko for, at dine private keys bliver sendt til en tredjepart. Som altid, så gør du alt på eget ansvar. Programmet fungerer ud fra cmd-vinduet i Windows. Hvis du ikke har erfaring med det, så kig på billederne i dette indlæg 🙂

Trin 1: Download vanitygen

Det første du skal gøre er selvfølgelig at downloade vanitygen. Dette kan du gøre direkte fra GitHub. Klik her for at komme til downloadsiden. Der er en del forskellige muligheder, men de er i princippet de samme. Det er bare forskellige versioner. Jeg har valgt “vanitygen-0.20-win.zip”, som jeg bruger til dette eksempel.

Trin 2: Pak vanitygen ud og flyt det til et USB-stik

Nu skal vi sørge for, at programmet ikke kører på en computer med internet. Det skal helst være fra en Linux Live CD. I princippet kan du bare slukke for internettet, men for god ordens skyld anbefaler jeg alligevel en Linux Live CD uden internet. De fleste computere kan godt pakke .zip-filer ud, men hvis ikke, så kan du gøre det på forhånd, før du flytter vanitygen til dit USB-stik. Kan du pakke det ud fra din computer uden internet, så gør dette.

Trin 3: Åbn CMD

Jeg er klar over, at jeg nævner Linux, men jeg bruger selv Windows til dette eksempel – fordi min computer kører på Windows. Du skal nu åbne CMD eller tilsvarende. Jeg har pakket .zip-filen ud til en mappe på mit skrivebord ved navn “vanity”. Nu skal vi navigere CMD til mappen. Forresten, så åbner du CMD ved at søge på CMD eller trykke på Windowsknap + R og skrive “CMD”. Følg nedenstående billede til at navigere til mappen. Vi bruger “cd” til at navigere rundt med. Nu skriver du “cd desktop” for at komme til skrivebordet, derefter “cd vanity” for at komme til vanity mappen.

Trin 4: Start vanitygen

Nu starter du vanitygen ved at skrive kommandoen “vanitygen.exe 1DitValg” eller “oclvanitygen.exe 1DitValg”. Den første bruger din CPU, den anden bruger din GPU. I dette eksempel bruger jeg kommandoen “vanitygen.exe 1Hej”. Nu vil vanitygen starte med at finde adresser, der passer til dit valg. Det tog programmet under ét sekund at finde en adresse og private key, der passer til mine krav “1Hej” (Alle adresser starter med 1, og efterfølgende tekst er hvad du vil have din adresse til at hedde, lad være med at vælge en alt for lang adresse, da det tager lang tid). Nedenstående billede viser adressen samt tilhørende private key.

Brug din adresse

Du bruger din adresse ved at importere din private key i en wallet klient på din computer eller mobil. Du kan også bruge denne adresse som cold storage, da du har din private key, og adressen samt private key aldrig har været på nettet. Du bør dog teste din private key samt sætte dig ind i cold storage, før du sender 100 BTC til din adresse.

Nu har du en vilkårlig Bitcoin adresse og derfor også klar til at købe Bitcoins!