Køb Bitcoin

I denne guide lærer du hvordan man køber Bitcoin, hvorfor folk køber og investerer i det samt hvad du skal være særlig opmærksom på.

Den ultimative Bitcoin guide

Med vores guide har du al den information du skal
bruge for at købe Bitcoin lige ved hånden.

Bedste Bitcoin handelsplatform

Der findes rigtig mange platforme, hvor du kan købe Bitcoin. Du bør dog holde dig til de bedste, og disse er dem der er licenserede.

Ofte stillede spørgsmål

Hvis du vil spare tid, så kan du læse svar på en række ofte stillede spørgsmål. Disse spørgsmål er typisk stillet af folk i samme position som dig: dem der aldrig har købt Bitcoin før. Vi har prøvet at besvare dem så godt som muligt.

Du kan købe Bitcoins forskellige steder, men for nybegyndere anbefaler vi at følge vores guide på siden.
Man betaler generelt et gebyr i procent af hvad man handler for. Gebyret ligger typisk på et par procent.
Du kan købe Bitcoin som et investeringsobjekt eller til at bruge. Det er op til dig at vurdere, om Bitcoin er “pengene værd”.
Ja, en Bitcoin kan deles op i 100.000.000 satoshis. Du kan derfor købe én-hundredmilliontedel af en Bitcoin.

Den sikreste måde er at handle hos en troværdig forhandler (børs), som du finder på vores hjemmeside.

Du kan tabe penge på Bitcoin, hvis du køber til en højere kurs, end du sælger for.

Du kan bruge Bitcoin til mange ting. Rigtig mange forhandlere (også i Danmark) er begyndt at tage imod Bitcoin som betalingsmiddel.

Prisen har været helt nede på 0,0008 USD tilbage i 2010.

Det er aldrig for sent at købe Bitcoin, fordi den bliver handlet hele tiden.

Du skal som udgangspunkt betale skat af din fortjeneste, når du sælger Bitcoins, hvis disse er købt i investeringsøjemed.

Derfor køber folk Bitcoin

Der kan være mange gode grunde til at købe Bitcoin. For mange handler det om at beskytte deres penge mod inflation eller generelt som investering. Er man idealist, så køber man Bitcoin med henblik på at bruge det til handel. Uanset hvad formålet er, så kan man anvende den samme platform.

Trin for trin investeringsguide til Bitcoin

I denne guide gennemgår vi de bedste platforme til at købe Bitcoin. Bitcoin har haft vanvittige stigninger i år. Havde du købt Bitcoin i starten af 2021, så kunne du i skrivende stund have set frem til at kunne realisere et afkast på 403,14%. Kursen på Bitcoin har vokset rigtig meget i 2021 og måske også i 2022. Kan det blive ved?

Opret en handelskonto

Start med at trykke her for at oprette en konto. Herefter trykker du på den rød-markerede knap. Du kan købe Bitcoin med kreditkort, Paypal og bankoverførsel på denne platform.

Du skal indtaste dine oplysninger for at komme videre. Her skal du vælge et brugernavn, som måske gør dig mere anonym end andre steder. Platformen er nemlig en social handelsplatform, og det er ikke alle, der har lyst til at dele ens investeringer. Vælg også en stærk adgangskode.

Efter du har registreret dig bliver du bedt om at udfylde flere oplysninger om dig selv. Dette skal de bede dig om, da de er reguleret af CySEC (Finanstilsynet på Cypern). Derudover skal du indsende et billede af dit pas eller kørekort. Det er helt normalt, og de er en kæmpe virksomhed med styr på tingene.

Find din ønskede valuta

Har du allerede indsat penge, så kan du begynde at handle med det samme. Dette gør du ved at anvende søgefunktionen oppe i toppen. Her indtaster du “Bitcoin”, hvor du så får forskellige søgeresultater frem.

Ønsker du at købe den rigtige Bitcoin, så skal du trykke på det viste resultat. Den anden mulighed er nemlig en anden form for Bitcoin.

Åbn en position

Inde på siden om Bitcoin kan du læse mere om den, samt hvad andre synes. Vi er selvfølgelig interesserede i at købe Bitcoin, så der vælges “Trade”.

Inde i “Trade”-vinduet har du to muligheder. At købe og sælge. Det giver måske ikke mening, at du kan sælge uden at have Bitcoins, men det gør det faktisk.

Køb Bitcoin ved at vælge “Buy”, indtast investeringsbeløb og “Open Trade”.

Ved at sælge Bitcoins du ikke har, så åbner du en short position. I dette tilfælde er der tale om en CFD og ikke det underliggende aktiv. Vælger du at købe, så køber du det underliggende aktiv. Dette kan du også se, før du trykker “Open Trade”.

For at kunne købe Bitcoin, skal du have minimum 25 dollars på din konto. Gebyret for denne transaktion er 0%, men du betaler et spread på 1% på Bitcoin. Tillykke, du har nu købt din første Bitcoin eller en del af den i hvert fald.

Dette påvirker kursen på Bitcoin

Nyheder

Bitcoin har en tendens til at gå nedad, hvis der er sket noget vigtigt i forbindelse med lovgivning og lignende.

Halvering

Når Bitcoin er ved at nærme sig "halving", så har kursen en tendens til at gå op.

Hvad bestemmer kursen på en Bitcoin?

For mange er kursen på Bitcoin afgørende for, om de vil købe Bitcoin. Men hvad bestemmer kursen på Bitcoin, og kan man forudse den?
 
Det er ikke muligt at forudsige prisen på Bitcoin, da der er mange faktorer, der spiller ind. Det er dog muligt at komme med bud på, hvordan dynamikkerne fungerer, og så kan man tage sit valg ud fra det.
 
Du har nok hørt om det før, men det handler i bund og grund om udbud og efterspørgsel. Er der flere, der ønsker at sælge, så vil kursen eller prisen på Bitcoin nok falde. Ønsker mange at købe, så vil kursen stige. Det samme gør sig gældende for en del andre ting, der findes begrænsede mængder af. Det er vigtigt at bemærke, at der ikke findes et ubegrænset antal Bitcoins. Der kan derfor ikke introduceres en masse nye, som man ikke lige havde forudset.
 
Nu kommer det store spørgsmål: “Hvornår har flere folk lyst til at sælge eller købe?“. Det er jo egentlig det spørgsmål, der driver udbuddet og efterspørgslen. Igen, der er ikke ét bestemt svar, men der er visse mønstre, der bliver ved med at gå igen.
 
Bitcoin handles 24 timer i døgnet, alle årets dage. Dette betyder, at kursen meget hurtigt kan reagere på eventuelle nyheder og historier, der er relateret til Bitcoin. Og det er netop disse ting, der mange gange har været med til at drive kursen på Bitcoin op. Hvis vi eksempelvis tager Elon Musk. Genial forretningsmand, men han har også en kæmpe indflydelse på markederne. Lad os forklare hvordan Elon Musk og andre nyheder har påvirket kursen på Bitcoin det sidste års tid i næste afsnit.

Nyheder

Da corona-krisen for alvor ramte, så gik der dårlige nyheder rundt, og dette medførte, at kursen på Bitcoin og mange andre kryptovalutaer faldt meget. Rigtig meget. I oktober 2021 sagde Paypal, at de vil lave noget med kryptovalutaer. Så steg kursen på Bitcoin en del. Efter dette tweetede Elon Musk, at kryptovalutaer kunne sidestilles med fiat penge. Herefter steg kursen meget.

Efter et par fald, så tilføjede Elon Musk hashtagget #Bitcoin til hans profil, og så tog det fart. Det er ikke til at sige, om det er tilfældigt, at disse nyheder kommer, når der sker noget med kursen eller omvendt. Det er dog et mønster, man kan holde øje med.

Halvering

Som du nok ved, så skal man mine for at producere Bitcoins. Når man miner Bitcoins, så stiller man en masse computerkraft til rådighed for netværket. Man skal udregne komplekse regnestykker, og så bliver man belønnet med Bitcoins. Det er meget smart.
 
Antallet af Bitcoins i cirkulation er dog ikke en lineær funktion. Nej, Satoshi Nakamoto har implementeret en helt anden måde at gøre det på. Når man er den første miner til at løse et regnestykke, bliver man belønnet med en såkaldt mining block reward. Denne startede ud med at være 50 BTC for hver blok, og denne bliver hele tiden halveret.
 

 I 2012 kom den første halvering af belønningen, hvilket betød, at belønningen nu kun var på 25 BTC. Denne proces kaldes også for bitcoin halving eller bitcoin reward halving. Herefter blev den igen halveret til 12,5 BTC, og i 2020 var den såkaldte block reward nede på 6,25 BTC.

Lige nu er der omkring 90% af alle 21.000.000 BTC (hard cap) i cirkulation. Der kommer dog til at gå over 100 år, før vi kommer op på ~100%. Okay, en masse information. Hvad skal du bruge det til?

Der er en tendens, hvor kursen på Bitcoin begynder at stige op til sådan en halvering. Man ved, at tilgangen i udbuddet bliver mindre, og efterspørgslen er kun voksende, fordi flere kender til Bitcoin. Af denne grund kan det være en god idé at holde øje med datoerne, hvor der sker sådan en halvering.

Vigtigt når du vælger platform

Der er rigtig mange alternativer, når man skal købe Bitcoin i Danmark, og det kan være svært at se forskel på dem.

De ting, du skal kigge på, når du vælger, hvor du skal købe dine Bitcoins, er

Gebyrer forbundet med overførslen: Det oftest dyrere at sende en overførsel til udlandet, end det er at sende en overførsel til en anden i Danmark.

Hastigheden af overførslen: Du har typisk kun muligheden for at lave en straksoverførsel til en dansk konto igennem din netbank. Hvis du skal have din kryptovaluta med det samme, skal du huske, at det godt kan tage 1-3 hverdage, før en udenlandsk børs ser dine penge.

“Withdrawal” gebyrer: Mange glemmer desværre, at børser i mange tilfælde også tager gebyrer, når du prøver at trække kryptovaluta eller fiat ud. Tjek derfor, hvilke gebyrer der er associeret med “withdrawals” på din børs eller hos din forhandler.

Direkte gebyrer: Ovenstående var vigtige, men indirekte gebyrer. Dette betyder, at man normalt ikke tænker over disse, når man køber Bitcoins. De direkte gebyrer er derimod dem, man tænker på. Her refereres der til gebyrerne forbundet med købet. Det er vigtigt, at du er klar over gebyrerne, så du ikke er overrasket.

Kundeservice: Hvis du ikke er så god til engelsk, kan det være fordelagtigt at vælge en dansk forhandler. Er du derimod ligeglad, så kan du sagtens vælge en udenlandsk. De fleste har ikke behov for kundeservice, hvorfor dette punkt godt kan udelades.

Opbevaring: Der er forskellige procedurer, når du køber Bitcoins. Det ene sted skal du give dem din Bitcoin adresse og andre steder skal du ikke. Vælg hvad der er nemmest for dig. Handler du dog med høje beløb, bør du overveje at købe en hardware wallet.

Gratis guide

Køb krypto

Køb kryptovaluta hos eToro, hvor du får lave gebyrer på 1%. Dette er meget lavere end mange andre på markedet. Du får også gratis opbevaring af kryptovaluta.