Partnerfinansieret indhold

dogecoin-doge-logo
Dogecoin (DOGE)

Handel med kryptovaluta indebærer høj risiko. Historiske afkast er ikke udtryk for fremtidige afkast. Minimum 18 år.

Dogecoin kurs

Information om Dogecoin

Her har vi besvaret nogle af de oftest stillede spørgsmål om Dogecoin.

Hvor mange Dogecoin kan der være i cirkulation?

Der kan være et ubegrænset antal i cirkulation.

Hvilket symbol har Dogecoin på børserne?

Du kan finde Dogecoin på børserne under symbolet DOGE.

Hvilke type valuta er Dogecoin?

Dogecoin er en Proof of Work valuta.

Hvor kan Dogecoin handles?

Dogecoin kan handles på følgende børser og platforme:

eToro, Binance, BitPanda, Bittrex, Coinbase, KuCoin, Changelly, Kriptomat, Stormgain, BlackBull Markets, BitInvestor, og en række andre.

Hvilke wallets er kompatible med Dogecoin?

Dogecoin er kompatibel med følgende wallets:

Ledger Nano S (Hardware), Ledger Nano X (Hardware), Trezor Model One (Hardware), Trezor Model T (Hardware), og en række andre.

Uddybende information om Dogecoin

Historien bag Dogecoin er meget sjov, fordi denne kryptovaluta startede ud med at være en joke mellem to ingeniører i 2013. Man skulle ikke tro, at en kryptovaluta, der startede på den måde skulle ende med at blive en af de hurtigst voksende i 2021.

Jackson Palmer havde længe været engageret i kryptovaluta, og han tweetede, at Dogecoin var den næste store ting for sjov. Han skrev også, at man skulle investere i Dogecoin. Mange syntes dengang, at det var en god joke, så han fik en del positiv feedback i form af svar på hans tweet. Alt dette resulterede i, at han endte med at købe domænet dogecoin.com.

I en anden del af USA sad Billy Markus med nogenlunde samme tanker. Han ville gerne lave en konkurrent til Bitcoin, fordi han mente, at Bitcoin var blevet overfuset af spekulanter. Han opdagede ved et tilfælde, at Palmer havde lavet et tweet og dermed også hjemmeside dogecoin.com. Markus tweetede til Palmer, at han gerne ville lave denne coin sammen med ham, fordi han mente det var en meget god idé.

Sjovt fact: Billy Markus går under navnet Shibetoshi Nakamoto på Twitter. Dette er en joke i den forstand, at skaberen bag Bitcoin hedder Satoshi Nakamoto. Ordet “shibe” kommer sandsynligvis fra hunden, der er på selve mønten ved navn Shiba Inu.

Inden Palmer overhovedet havde reageret på hans tweet, var Markus allerede i gang med at klikke og klistre kildekoden bag Bitcoin sammen for at skabe Dogecoin. Der er ingen teknologiske fordele ved at anvende Dogecoin, udover at det måske går lidt hurtigere at sende en transaktion. Dogecoin er derfor en kopi af Bitcoin.

Palmer svarede dog på hans Tweet kort tid efter, og dette resulterede i at samarbejde mellem de to. Dogecoin blev lanceret i slutningen af 2013, og den høje Dogecoin kurs bliver ved med at være høj. I skrivende stund ville man kunne have stået med urealiseret afkast på 11.980,76%, hvis man havde investeret i Dogecoin i starten af 2021. Det er helt vildt!

Dogecoin platforme
Dogecoin wallets

Køb kryptovaluta

Køb kryptovaluta hos Firi, hvor du får lave gebyrer. Du får også gratis opbevaring af kryptovaluta.

Handel med kryptovaluta indebærer høj risiko. Historiske afkast er ikke udtryk for fremtidige afkast. Minimum 18 år.