Undgå svindel!

Opret en konto på en reguleret platform og handl krypto


Annonce: 51% of retail investors lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.
5 stjerner
Bedste handelsplatform

Man kan have en speciel interesse i at købe Bitcoins anonymt i Danmark. Det er stadigvæk muligt, men din risiko for at blive snydt eller lignende stiger i forskellige grader, afhængig af metode.

Facebook

Der er en del danske grupper på Facebook, hvor tusindvis af privatpersoner i Danmark køber og sælger kryptovalutaer af hinanden – primært Bitcoins. Risikoen er her højere end de ikke-anonyme alternativer, fordi i en privat handel har man altid muligheden for at blive snydt. Det ville svare til at blive snydt på DBA – der er blot tale om meget meget højere beløb her.

Hvor anonym handlen bliver, afhænger af forskellige ting. Hvis du anvender din ægte Facebook-profil, vil det selvfølgelig være muligt at finde dig igen. Hvis du overfører penge fra din bankkonto, MobilePay, Paypal eller noget helt fjerde, så kan man også finde dig. Hvis du virkelig ønsker at forblive så anonym som muligt, så brug et alias og betal kontant.

Straksoverførsel / Bankoverførsl (typisk 0,00 – 5,00 % i gebyr)

Kontant (typisk 0,00 – 5,00 % i gebyr)

MobilePay (typisk 0,00 – 5,00 % i gebyr)

Paypal (typisk 10,00% i gebyr)

Øget risiko for at blive snydt eller involveret i noget, man ikke ønsker

Paxful

Hvis man ikke ønsker at handle på Facebook, så findes der stadigvæk alternativer. Et af disse alternativer er Paxful, hvor du kan købe Bitcoins for nærmest alle tænkelige betalingsmidler, herunder de fleste typer gavekort til store online butikker. I Danmark er de mest benyttede anonyme metoder iTunes gavekort og Steam gavekort. Du kan også handle med bankoverførsel, MobilePay og Paypal herinde, men det anbefales, at du bruger en af børserne i den forrige sektion.

Gå til Paxful

iTunes gavekort (høje gebyrer)

Steam gavekort (høje gebyrer)

Amazon gavekort (høje gebyrer)

Der er escrow, men det er en P2P-platform, så du skal være ekstra forsigtig

Bitcoin ATM (hæveautomat)

Der har tidligere været hæveautomater i Danmark, hvor du kunne indsætte kontanter og få Bitcoins udbetalt til en QR-kode. I skrivende stund ser det ikke ud til, at de længere findes i Danmark. Det kan dog være, at de kommer tilbage igen. De fleste var i København, og du kan finde en oversigt over dem her.

Hvis du skal på ferie, kan du med fordel hæve kontanter dernede og finde den nærmeste Bitcoin ATM for at købe Bitcoins anonymt. Det er forskelligt, hvad de kræver af information på dig. Dem i Danmark skulle kun bruge et mobilnummer, som du hurtigt kunne skaffe i en kiosk. Tjekkiet har rigtig mange Bitcoin hæveautomater.

Kontanter (typisk 5,00 – 10,00% i gebyr)

Kan løbe tør for Bitcoins, og du bør altid teste med en lille transaktion først

Sælg brugte ting for Bitcoin

Dette er en meget utraditionel metode, men den er ikke nævnt andre steder på danske hjemmesider. Hvis du skal sælge noget brugt, kan du med fordel acceptere Bitcoin eller en anden kryptovaluta som betalingsmiddel. Du kan eventuelt give køberen et par procent i rabat, hvis han eller hun betaler med kryptovaluta.

Du kan sælge brugte ting i Danmark på Den Blå Avis (DBA), Gul og Gratis (GOG), Facebook Marketplace (FBM) og i Facebook-grupper. Vi anbefaler, at du gør det med varer, der koster mere end et par tusind kroner. Eksempler kunne være hardware, ure, smykke, ædelmetaller eller lignende.

Varer (du bestemmer “gebyret”!)

Der er altid risiko for at blive snydt i en privat handel