Hvilken bank til bitcoin, billede af bank

Bedste banker til Bitcoin og kryptovaluta

Bitcoin er ved at overtage bankernes magt, og det kan de ikke lide. Derfor er de begyndt at afvise Bitcoin-relaterede transaktioner. Hvilken bank skal man så bruge til Bitcoin handel?

Heldigvis gælder ikke for alle banker i Danmark, det er derfor muligt at sælge sine Bitcoins og få pengene ind på din bankkonto.

Vi har valgt at lave denne liste over banker, der ikke hader Bitcoins, fordi rigtig mange spørger, hvilken bank der er bedst på det punkt. Listen er lavet ud fra forskellige folks erfaringer og deres kommunikation med bankerne.

Bemærk dog: du skal altid kunne dokumentere, hvor pengene kommer fra – specielt hvis der er tale om en overførsel fra udlandet og ved meget store beløb.

Normalt vil du ikke have problemer med overførsler på under 10.000 kr. (uanset bank).

Et godt alternativ til at handle på børser og få pengene fra kryptobørser, er at handle på eToro (klik her for at oprette krypto-konto). Herfra kan du få pengene udbetalt på Paypal, bankoverførsel eller kreditkort. Bemærk dog, at kryptovalutaer er meget volatile og ikke regulerede investeringsprodukter. Du har derfor ikke EU investorbeskyttelse.

God bank til Bitcoin

 • Spar Nord
 • SAXO Bank

Mindre god bank til Bitcoin

 • Danske Bank
 • Jyske Bank
 • Basis Bank
 • Lunar Way (Nykredit)
 • Vestjysk Bank (flyttet fra god bank)
 • Arbejdernes Landsbank (flyttet fra god bank)

I tvivl? Mangler din bank på listen?

Hvis du er i tvivl, så er det bedste at ringe ned til din lokale bank og spørge om deres holdning til krypto. Efter du har gjort dette, så kan du jo dele din erfaring med os i kommentarfeltet. Artiklen vil derefter blive opdateret.

Skulle din bank have problemer med kryptovaluta, så tager det altså få minutter at få lavet en konto i en anden bank. Du behøver slet ikke at flytte alle dine ting til en anden bank, hvis du ikke ønsker det.

Du kan med fordel oprette en konto hos Revolut (britisk bank), hvor du meget nemt kan handle med Bitcoin og andre kryptovalutaer (og du får meget lavere gebyrer):

Opret konto hos Revolut

Som vi har skrevet tidligere, så er det altid en god idé at have dokumentationen i orden, når det kommer til kryptorelaterede transaktioner.

Hvem ved, hvilke krav der bliver stillet om 6 måneder. Med dokumentation mener vi, at du skal kunne redegøre for, hvor pengene kommer fra og ikke kun, hvilken børs der har sendt pengene til dig via SEPA-overførsel.

Enkelte banker på den “mindre gode” liste har udtrykt (til folk der har ringet ind), at deres holdning kommer an på omstændighederne.

Igen: Ring til din bank og spørg, hvad de siger til det. Det kan jo være, at du ikke behøver at oprette en konto i en anden bank – selvom det er helt gratis og giver flere fordele 😉

Indlægget er ikke MyCrypto.dk’s personlige holdninger om de specifikke banker. Indlægget er blot en liste over folks erfaringer med bankerne.

Kommentarer

43 kommentarer til “Bedste banker til Bitcoin og kryptovaluta

Kommentar Avatar

K. Ryptosen (3. juni 2021)

Jeg har oprettet et Visakort på Binance. Har ikke fået det fysiske kort endnu. Men er der nogen der har det, og virker det ift. at købe ting online, og kan man evt. overføre direkte fra den Visakort til sin bankkonto? Altså som en almindelig kontooverførsel?

Kommentar Avatar

ALT (5. maj 2021)

Middelfart Sparekasse er også imod kryptovaluta. Om det er legalt eller ikke. De spærrede mit kort, da jeg ville lave en overførsel, samt forhørte mig i en halv time om hvem, hvad, hvor og hvorfor.

Kommentar Avatar

Kenneth (1. maj 2021)

@crypto.dk, mine gebyrer var omkring 10% af beløbet. Men det var sikkert pga det lave tal jeg testede at overføre. 620kr blev til 560kr modtaget.

Sindsygt kompleks overførsel…
– Binance til Coinbase var I XLM, fordi det var billigst at sende (BTC kostede 30USD at sende!), men der var selvfølgelig handelsgebyret…
– Coinbase XLM til EUR havde et gebyr,
– Coinbase til Paypal var gratis, men Paypal kurs EUR til DKK var kun 7.23kr…
– Paypal til bank gratis, men elendig kurs…

Nogen ideer til hvordan man kan gøre det bedre?

Kommentar Avatar

Kenneth (1. maj 2021)

Hej,
Håber nogen kan hjælpe her. Jeg har handlet på Binance, og prøvet et par gange at trække gevinst ud gennem en SEPA overførsel til henholdvis Danske Bank og Lunar Way. Begge vil ikke modtage overførsel.

Tror jeg har fundet en måde, dog vil jeg høre om nogen kender en bedre måde at hendte gevinst ud.

Lige nu har jeg overført fra Binance, til Coinbase til Paypal, og så til min bank. Men der må være en bedre måde. Er der nogen her som kender den?

På forhånd tak 🙂

Kommentar Avatar

Phil (27. april 2021)

Spar Nord oplyser i dag at de heller ikke vil have noget med Krypto at gøre.

Har også talt med Lunar som er af samme holdning.

Dvs. der er pt ingen danske banker man kan handle krypto gennem – og her taler jeg ikke om at trække gevinster ud – blot det at overføre penge til en børs har de blacklistet.

Kommentar Avatar

Dennis Skatt (30. marts 2021)

Hej 🙂 Jeg kan se at der bliver skrevet at det kunder er kunder fra USA, der kan få udbetalt penge fra Coinbase til USA…

det er forkert, jeg bor i Danmark og er dansk statsborger og har altid boet i Danmark osv 😉 😉

og indtil videre har jeg overført fra Coinbase til Paypal 3 gange.. og når pengene så er overført til paypal, så overfører jeg dem til min bank

og ved det virker stadigvæk, da jeg gjord det så senest som sidste onsdag 😉

Kommentar Avatar

Siggi (24. februar 2021)

Jeg har, som andre, også fået besked af min bank, Nordjyske Bank, at jeg ikke må handle med krypto, så længe jeg er kunde hos dem. Har dog allerede handlet og de siger så, at jeg ikke må foretage yderligere handler, men at jeg blot skal sende dem dokumentation fra Kraken og så kan jeg indtil videre blive hos dem alligevel. Tror dog ikke de vil tillade mig at udbetale eventuel gevinst til min konto hos dem. Har snakket med Arbejdernes Landsbank idag og de vil ikke have noget at gøre med Krypto. Mine venner i Tyskland har ingen problemer med handler af Krypto i forhold til deres banker og jeg undrer mig over, hvor afvisende de danske banker er. Rådgiveren i Arbejdernes Landsbank foreslog Lunar. Har nogen erfaringer hermed?

  Kommentar Avatar

  MyCrypto.dk (24. februar 2021)

  Hej Siggi,

  Det er et voksende problem, og du skal måske søge mod udenlandske banker i EU, så er dine penge stadig dækket af “forsikringen” på 100.000 EUR.

Kommentar Avatar

anders (24. februar 2021)

Få et wirex kort. og brug det mastercard, cool let app. Download den og få en konto… fuck de koservative banker. Og hvis du overfører til wirex, står der wirexapp på dit konto udtog.NP

Kommentar Avatar

Ghassan (22. februar 2021)

Hejsa, man kan godt sende penge fra coinbase til paypal i stedet for banken. Men mit spørgsmål er så, om banken/skat vil regere på at der lige pludslig bliver sat 50.000kr fra paypal til ens bank? (Danske bank) i mit tilfælde.

  Kommentar Avatar

  MyCrypto.dk (22. februar 2021)

  Hej Ghassan,

  Det er kun kunder i USA, der kan sælge krypto til Paypal på Coinbase. Hvis du ønsker at handle krypto med Paypal, kan du med fordel anvende eToro (opret dig ved at klikke her).

  Vi kan desværre ikke besvare anden del af dit spørgsmål, da vi ikke giver finansiel eller juridisk rådgivning.

Kommentar Avatar

alexander (20. februar 2021)

Hej,

Er det muligt at bruge Paypal til at komme udenom bankproblemerne?

Kommentar Avatar

maria (1. februar 2021)

Hej
hvordan får man så de penge man har stående inde på Coinbase? min bank (danske bank) tillod uden problemer at jeg satte penge ind på coinbase, men vil nu ikke tage imod dem.
jeg har etoro wallet, men som jeg kan se, vil etoro ikke længere sætte bitcoins fra wallet over til den konto man har på selve platformen.

  Kommentar Avatar

  MyCrypto.dk (1. februar 2021)

  Hej Maria,

  På eToro køber du som udgangspunkt bare krypto “på papiret”. Du kunne eventuelt prøve at oprette en Revolut konto for at få udbetalt pengene.

Kommentar Avatar

Jimmy (21. december 2020)

Hej,

Jeg er ret ny i cryptovaluta og jeg har lige været i gang med at skulle lave min første handel.
Min bank ringer så til mig (Sparekassen Vendsyssel) og fortæller mig at de ikke understøtter handel med cryptovaluta og beordrer mig derfor til at sælge hvad jeg har købt og føre pengene tilbage på min bankkonto.

Kan de overhovedet tvinge mig til det?

  Kommentar Avatar

  MyCrypto.dk (22. december 2020)

  Hej Jimmi,
  Følgende er ikke juridisk rådgivning, men jeg vil ikke mene, de kan tvinge dig til at sælge dine aktiver. Det ville svare til, at hvis du havde Jyske Bank og købte Danske Bank aktier, som Jyske Bank ikke kan “lide”.

Kommentar Avatar

S. (13. november 2020)

Danske Bank fortjener bestemt deres sted på listen over mindre gode banker i forhold til kryptovaluta. De har afvist alle mine overførsler til kraken.com, da de forbinder sådan en overførsel med høj risiko. Ingen i deres kundeservice kan give en ordentlig forklaring, da der ellers står på deres hjemmeside: “Vi indfører ikke nogen generel spærring for pengeoverførsler eller korttransaktioner, der involverer køb eller salg af kryptovalutaer”.
Utrolig gammeldags og selvmodsigende bank.

  Kommentar Avatar

  MyCrypto.dk (13. november 2020)

  Hej “S.”,

  Tak for din kommentar! Det hjælper alle andre meget. Heldigvis er det meget nemt at oprette en konto i en anden bank til kryptohandel.

Kommentar Avatar

Kalle (1. april 2020)

Hej
Min bank vil ikke tillade at jeg købe hos crypto.com. Hvad er mulighederne her?
Jeg har sagtens kunne købe hos coinbase

Kommentar Avatar

jens holck jensen (5. marts 2020)

Hvad med udenlandske kryptobanker. Flere i swiss f. Chareles Bauer, SEBA,SCB ovs.
hvorfor bøvle med dissee gammeldags og konservative banker ingen.
Der er fere andre udenlandske Cryptocurrency friendly banks!

  Kommentar Avatar

  MyCrypto.dk (21. april 2020)

  Hej Jens,

  Det er rigtigt nok, at der er mere kryptovenlige banker i udlandet end i Danmark. Hjemmesiden her henvender sig mest til danske brugere, og derfor er danske banker på her.

Kommentar Avatar

KarlEmil (16. august 2018)

Arbejdernes Landsbank har lukket ned for Coinbase. Jeg fik denne mail for et par dage siden:

Hello,

We are reaching out to you about your linked bank account held at Arbejdernes Landsbank A/S.

Arbejdernes Landsbank has contacted Coinbase to request that we no longer process payments to or from their customers’ accounts. Because of this, we have removed your payment method(s) associated with this bank.

Kommentar Avatar

Claus (27. juli 2018)

Hej

jeg håber i kan hjælpe, jeg bruger zappex til handel og hvis jeg skal sælge beder de om højtopløsligt billeded af pas og sygesikring(lidt farligt tænker jeg) skal jeg stoppe med at handle så jeg ikke risikere noget

Hvilke steder anbefaler i

Claus

Kommentar Avatar

Fernando (1. februar 2018)

Hej,

Tror at denne liste trænger til at blive opdateret.

Jeg står selv i den situation at jeg prøver at finde ud af hvordan jeg kan hive penge ud fra krypto.

Det drejer sig dog ikke om mange penge, men vil bare være på forkant og vide hvordan jeg eventuelt konverterer til rigtige kr. hvis det på et tidspunkt skulle blive relevant.

Min egen bank Nordea afviser at at tage imod penge fra krypto.

Så fandt denne artikel og kontaktede de banker der skulle være venlige i forhold til krypto.

Saxo bank afviste blankt.

Vestjysk bank sagde at de ikke havde nogen holdning til krypto, men da jeg spurgte nærmere ind til det kunne jeg forstå på dem at de heller ikke accepterer krypto.

Arbejdernes Landsbank og Spar Nord accepterer på nuværende tidspunkt indbetalinger fra krypto.

Men nej man kan ikke bare få lavet en separat konto på få minutter. Det kræver at man skifter til deres bank og de skal have indsigt i din økonomi – dvs. at du skal give dem dine skattepapirer, lønsedler etc.

Men jeg tror desværre bare at det er et spørgsmål om tid før de andre banker også lukker ned for det.

Hvis der skulle være andre muligheder hører jeg dem meget gerne, da jeg er blevet ret interesseret i krypto og synes at det er mildest talt ‘træls’ at finde ud af at man ikke kan hive penge ud igen bagefter at man allerede har investeret penge i det.

Det kan jo være ret ligegyldigt hvis man ikke kan konvertere sin krypto til rigtige penge – skulle man være så heldig at lave overskud på det.

Mvh. Fernando

  Kommentar Avatar

  MyCrypto.dk (5. februar 2018)

  Hej Fernando,

  Jeg har oplevet, at folk har modtaget forskellige svar på dette spørgsmål fra bankerne.

  Med hensyn til SAXO, så har jeg selv snakket med dem, og de er cool med det, hvis du kan dokumentere alt.

  Det er også muligt at få lavet en konto hurtigt i en bank, men lad os lade det ligge.

  Det er meget muligt at få sine penge ud igen, men det er klart, at bankerne vil gøre det svært for os.

   Kommentar Avatar

   Fernando (9. februar 2018)

   Det virker en smule mystisk hvis de giver forskellige svar til forskellige personer.

   I mit tilfælde var det ikke muligt bare få lavet en seperat konto uden at skifte bank.

   De havde ingen viden om min økonomi da jeg bare ringede rundt til dem. Så det kan ikke have været det der var problemet.

   Så folk skal nok ikke føle sig for sikre på at det er så lige til siden de giver forskellige svar.

   Mvh. Fernando

Kommentar Avatar

Kristine T (15. januar 2018)

Hej MyCrypto.dk,
Med et sådan Revolut kort, følger et Routing og Account nummer?
Jeg skal give disse informationer til en crypto platform (Populous.io) som jeg løbende skal modtage penge fra. Ellers overvejer jeg at skifte fra Jyske Bank til Saxo.
Mange tak 🙂

  Kommentar Avatar

  MyCrypto.dk (15. januar 2018)

  Hej Kristine,

  Inde på Revolut har du IBAN og BIC (SWIFT).

  Jeg er rimelig sikker på, at Routing og Account number er i lande som USA (jeg kan dog tage fejl).

Kommentar Avatar

Cemil (30. december 2017)

Hej MyCrypto.dk

Og tak for meget udførte beskrivelser i denne verden:)

Har du hørt tilfælde hvor en fjendtlig bank ligefrem blokerer at man kan handle hos f.eks Coinbase.
Jeg har 3 forskellige kort hos Jyske bank, og alle bliver afvist når jeg skal registrere mig hos Coinbase.

   Kommentar Avatar

   thomas (8. januar 2018)

   Hej MyCrypto.dk
   Revolut er det et Crypto visa kort?

   Er Revolut det bedste kort på markedet pt?

   hvis man primært vil hæve penge?

   Kommentar Avatar

   P. D. (6. februar 2018)

   Hej MyCrypto.dk,

   Nu har jeg selv prøvet at lave en Revolut konto og fået et virtuelt kort fra dem.
   Dog kan jeg ikke bruge det på bl.a. Coinbase fordi at Revolut ikke bruger 3D secure?

   Er der andre muligheder end at skulle til at skifte bank?

     Kommentar Avatar

     P. D. (7. februar 2018)

     Hvordan foreslår du ellers at jeg kan overføre penge over til Coinbase, da min nuværende bank (Danske Bank) blokerer alle transaktioner, både ind og ud til og fra coinbase

Vil du dele din mening?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *