Bitcoin i gave. Hvordan er det nu, man gør det? Det er blevet meget populært at give Bitcoin gaver. Denne artikel er lavet til dem, der gerne vil overraske deres kære.

Kan man få Bitcoin gavekort?

Det er som udgangspunkt ikke muligt at få Bitcoin gavekort, hvor der er Bitcoins direkte på kortet.

Bitcoins fungerer ikke over kort, og det er usikkert at få en tredjepart til at udstede gavekort. Man kan få gavekort med en værdi i fiat, som man kan indløse til Bitcoins til på indløsningstidspunktets aktuelle kurs.

Det er usikkert med en tredjepart, fordi denne skal printe / gemme private keys, og disse er beviset for ejerskab over Bitcoins i teknologiens forstand. Man bliver derfor nødt til at gøre det selv.

Gode Bitcoin gaver (gaveidéer)

Følgende er forskellige ting, du kan give i gave til en Bitcoin-interesseret.

En fysisk wallet som Bitcoin gave

En wallet bruges til at opbevare Bitcoins, og hvis personen næsten lige er gået i gang med emnet – så er det den perfekte gave!

Denne type wallet kaldes for hardware wallet, og vi har skrevet mere om dem her.

Ægte Bitcoins

Den nemmeste måde at få lavet en form for gavekort til Bitcoin er selvfølgelig en paper wallet. Det er den ægte Bitcoin gave.

Det er et stykke papir, der holder Bitcoins. De kan til enhver tid bruges, hvis man er i besiddelse af private key, som bliver printet på samme papir. Efter man har lavet en paper wallet, så er det en god idé at laminere den, så den kan holde længere.

Lav eventuelt to kopier af samme og giv begge i gave, så man altid har en backup. Jeg har mere kreative idéer, men de bliver først smidt op senere, da jeg ikke vil ødelægge overraskelsen for mine egne familiemedlemmer. Du kan læse, hvordan du laver en paper wallet ved at klikke her.

Efter du har fulgt alle instruktionerne i linket, så skal der smides Bitcoins på. Du vælger selvfølgelig selv hvor mange. Public key er modtageradressen, og det er bare derhen de skal sendes til. Hvis du ikke har Bitcoins og vil købe dem, så fortsæt med at læse.

Nu mangler du bare at købe Bitcoin for at tanke dit “gavekort” op!

En bog om Bitcoin på dansk som gave

Bøger er generelt populære at give i fødselsdagsgave eller julegave. Hvorfor så ikke en bog om Bitcoin? Der findes faktisk nogle på dansk!

Vi har lavet en oversigt over bøger om Bitcoin på dansk.

Kryptovaluta T-shirt

En T-shirt med modtagerens favorit kryptovaluta på (f.eks. Bitcoin) er en meget god gave. Den passer til alle lejligheder, og personen vil helt sikkert blive glad for den.

Man kan købe T-shirts hos Kings of Crypto.

Har du givet en af ovenstående ting i gave – eller har du bare spørgsmål? Skriv en kommentar 👇