Opdatering 2020: Nu 2,5 år efter er den umiddelbare konklusion, at Experty ikke blev til en succes. Du kan følge kurserne på mere succesfulde projekter og kryptovalutaer.

Lige nu er der en del ICO’s igang, og det kan være svært at navigere rundt i dem. Jeg kommer ikke med anbefalinger til, hvad folk skal købe. Dog er formålet med dette indlæg at præsentere Experty, som jeg synes er en god idé. Måske synes du også det, og måske vælger du at deltage i deres ICO – det er op til dig selv. Der er kommet rigtig mange læsere på bloggen, så jeg vil prøve med et nyt slags indlæg: præsentation og en form for anmeldelse af ICO.

Opkald drevet af kryptovalutaer

Ovenstående er Expertys motto og det beskriver deres idé rigtig godt. De vil lave en platform, hvor man kan ringe til hinanden og betale med kryptovaluta. Nu tænker du sikkert: Hvorfor skal man dog bruge kryptovaluta, når vi har Skype? Expertys mål er ikke at konkurrere med Skype, de vil have konsulenter, undervisere, læger og andre fagfolk på deres platform. Idéen er, at disse personer sætter en bestemt minutpris, og herefter bliver man betalt i kryptovaluta pr. minut. Betaling sker direkte igennem en “smart contract”, som bruger deres egen kryptovaluta (token) EXY.

Findes der ikke allerede platforme til det?

Jo, der findes platforme hvor du kan tale med eksperter – men disse platforme skal jo tjene penge. På grund af dette tager de et gebyr, og dette gebyr betyder, at eksperterne sætter deres priser op. Det er en dårlig ting, fordi færre personer har råd til at tale med en ekspert. Der findes sågar platforme, hvor du betaler et månedligt abonnement og betaler pr. brugt minut med en ekspert. Experty vil fjerne denne mellemmand, og det er muligt med “smart contracts” og Blockchain teknologi.

På denne måde får eksperterne flere penge for deres arbejde, og os brugere kan få eksperthjælp til lavere priser. Dette er i hvert fald idéen, og projektet ser meget lovende ud. Måden det i praksis kommer til at fungere på er: Man har en profil på Experty, og denne kan man dele igennem sine sociale medier. Har du allerede en hjemmeside, hvor du tilbyder dine konsulentydelser – så er det overhovedet ikke svært at integrere Experty i din forretning. Det kræver bare, at du sætter en knap eller link op (benævnt som “call link” i ovenstående video), der fører til din Experty profil. Experty har skrevet et whitepaper, hvor de skriver at deres grundlæggende idéer og platformens egenskaber er:

  • WebRTC Protokol
  • Decentraliserede opkalds-links
  • Betaling/udbetaling med det samme
  • Kompatibel på mange platforme
  • Skema over tilgængelighed (booking skema)
  • Ethereum wallet (til at have dine EXY liggende)

Denne Experty artikel som video

Experty’s specielle markedsføring og bonusser

Normalt får man bonusser i en ICO efter hvor mange penge man skyder ind. Experty har valgt at lave noget, der hedder “Proof of Caring”. Her skal du bevise, at du brænder for projektet og ønsker at involvere dig. Du kan få fra 10 procent helt op til 60 procent i bonus under deres ICO. Hvis du er interesseret i at investere i deres ICO, så kunne det være en fordel at deltage i deres “Proof of Caring”, så du kan få flest EXY for dine penge.

Interesseret? Her kan du læse mere om Experty

Hvis du er interesseret i projektet, så forstår jeg det godt. For det er jeg nemlig, og jeg kan se mulighederne med det. Expery har en officiel hjemmeside, hvor du kan læse mere om projektet samt finde alle nødvendige oplysninger for at deltage i deres ICO. Du finder den officielle side her. Du kan finde deres lækre whitepaper (beskrivelse af projektet, detaljeret) herinde: Whitepaper. Skulle du have flere spørgsmål, så kan du stille dem i kommentarfeltet – og jeg vil undersøge det og komme med et svar. Alternativt kan du hoppe ind på Telegram. Jeg håber I synes om denne artikel, og jeg vil komme med flere af denne slags i fremtiden, hvis det er positivt modtaget 🙂