Hvis du har handlet med aktier, så kender du helt sikkert begrebet Initial Public Offering (IPO). Et eksempel på dette kunne være Snapchats IPO. En ICO (Initial Coin Offering) er næsten det samme, bare med krypto. Investering i ICO kan være meget profitabelt, men også farligt!

ICO’er er interessante, fordi der kan være mange penge at hente i den lange bane. Ifølge en hjemmeside ved navn ICO Stats er den token med størst afkast siden deres ICO, NXT med et afkast på 3.559.519% (i skrivende stund). Tallet er selvfølgelig urealistisk højt, men dette frister mange folk.

Et eksempel på en ICO kunne være Experty.

Hvad går en investering i en ICO ud på?

Helt præcist er en ICO en måde hvorpå en virksomhed samler penge ind til at finansiere deres projekt.

Projekterne har altid noget med blockchain at gøre. Der er så mange ICO’er i gang hele tiden, at det næsten er umuligt at lave en liste over dem alle. Der findes selvfølgelig lister over de mest populære. Når du investerer i en ICO, så får du typisk en ERC20-token (en form for mønt baseret på Ethereum), som du så senere kan sælge.

Det er forskelligt, hvad du får ud af at bidrage med dine penge til folks projekter. Det behøver heller ikke altid at være projekter, det kan også være en ny valuta – og det behøver slet ikke at være en ERC20-token.

Jeg har bare nævnt det, fordi 9/10 af ICO’er er sådan lige nu. Det vigtigste er, at du før du investerer i en ICO, læser op på, hvad du får ud af det. Køb ikke kun på grund af hype eller fordi alle andre gør det.

Du kan tjekke fremtidige ICO’er her.

Sådan investerer du i en ICO

Rigtig mange ICO’er fungerer på den måde, at du skal sende ETH til en kontrakt-adresse på Ethereum-netværket. Denne kontrakt-adresse sender så ERC20-tokens retur til din adresse.

Du har nu sendt ETH og modtaget en bestemt token. Nu ligger de på din Ethereum-wallet, og du kan få adgang til dem via MyEtherWallet, hvis du ikke allerede bruger den.

Efter et stykke tid, så bliver din token sandsynligvis (men ikke garanteret) smidt op på en børs (exchange), og derefter kan den sælges. De kan også sælges før, men så skal du finde en privatperson.

Ovenstående er en simpel forklaring af processen, og jeg vil nu gå i detaljer.

Når du skal investere i en ICO, så skal du typisk oprette dig inde på en hjemmeside. Herefter får du en ETH-adresse, du skal overføre ETH til. I din wallet skal du indtaste denne under “receiver”. Der kan være specifikke instruktioner, der varierer fra ICO til ICO, så læs dem igennem. De står typisk på samme side som adressen, du skal overføre til. Når du har overført, så skal du typisk ikke gøre mere. ETH bliver automatisk “vekslet” til den token, du køber og sendt til din adresse. Dette kan selvfølgelig tjekkes inde på Ether Scan.

Du kan også komme ud for, at du kan betale med flere forskellige valutaer. Eksempelvis ETH og BTC. Her bliver du så bedt om at indtaste din ETH-adresse, så de ved, hvor de skal sende tokens til. Tjek altid, at du indtaster DIN adresse i det felt. Der kan hurtigt opstå problemer, hvis du indtaster den forkerte adresse – og du vil ikke kunne få dine penge tilbage, desværre.

Du skal have kryptovaluta for at investere

Mange nybegyndere vil altid købe og investere med kreditkort. Det kan desværre ikke lade sig gøre i 99% af tilfældene.

Jeg har været ude for, at en ICO accepterede kreditkort én gang, og jeg har været med i et par efterhånden. Dette betyder altså, at du skal have købt noget kryptovaluta, før du kan investere i en ICO.

Typisk modtager de kun Ethereum, derfor er det bedst at købe Ethereum fra starten. Dette kan gøres mange forskellige steder, men de fleste steder modtager kun bankoverførsel, og hvis det skal gå hurtigt, så er det ikke optimalt.

Mange benytter sig af Coinbase til at købe kryptovaluta med kreditkort, fordi det er super brugervenligt, og de har en app.

Hvis du benytter dig af vores link, så giver Coinbase dig faktisk 10 dollars i bonus, hvis du køber for over 100 dollars.

[cta href=”/go/coinbase/”]Opret konto hos Coinbase[/cta]

Alternativt kan du følge vores trin-for-trin guide til køb af Bitcoin.

Efter du har købt kryptovaluta, så skal det sendes til en wallet, før du kan foretage dig en ICO investering.

Grunden til dette er, at en ICO ikke understøtter penge sendt direkte fra en exchange eller sælger af kryptovaluta. Du skal nemlig have kontrol over dine private keys, og det har du kun, hvis du anvender en rigtig wallet. Find en rigtig Bitcoin og Ethereum wallet her.

Indlægget er skrevet til nybegyndere. Der kan være visse ting, der ikke er helt teknisk korrekte – det er dog blot for at fremhæve en pointe. Indlægget er heller ikke en opfordring til at investere i en ICO, da ICO investering kan være en meget risikabel ting at gøre. Benyt indlægget som en guide og som oplæg til overvejelser om en ICO.