Mangler du lidt ekstra penge? Synes du, at dine penge nemt forsvinder – eller står du og skal til at tage på en dyr rejse? Eller noget helt tredje? Vi kender nok alle sammen til følelsen af at trænge til lidt flere penge på kontoen.

Nogle gange må vi handle på nogle lidt alternative måder, for det er ikke altid at man bare kan gå ud og få en forfremmelse eller skifte til et job der er bedre betalt. Disse ting tager længere tid og kræver hårdt arbejde og tålmodig. Men der er nogle lidt hurtigere alternativer du kan gøre fra hjemmet.

Læg et fast beløb ind på en opsparingskonto

Det allernemmeste du kan gøre, er at lægge nogle penge til siden hver måned, eller hver 2. uge hvis du bliver betalt således. Altså en opsparing, hvilket også er vigtigt i forbindelse med ens pensionsopsparing.

Det kræver selvfølgelig at du gør op med dig selv hvor meget du vil lægge til siden, og rent faktisk gør det. Inde på din netbank kan du nemt oprette en opsparingskonto. Dernæst kan du skrive aller dine udgifter ned, for at få et bedre overblik over hvor mange penge du egentlig kan undvære.

Måske kræver det, at du skruer ned for hvor meget du shopper, spiser på restaurant eller får take-away. Eller skærer nogle andre luksusting fra din livsstil. På den her måde vil din opsparingskonto gro fast hver måned, og du vil inden længe blive glad for at du traf dette fornuftige valg.

Sælg ud af dine ting

Du kan også vælge at kigge en ekstra gang på dine ting – og sælge de ting du ikke bruger. I takt med at vi er blevet mere miljøbevidst, er det også et stigende antal af online platforme hvor du kan sælge dine ting. Der er alt fra tøj, møbler, sko, smykker, make-up, kunst, elektronik og meget mere. De ting du netop ikke bruger kan nemlig være guld værd for en anden. Også selvom du nok ikke kan sælge varen for dens fulde pris.

Investér i guld og andre råvarer

Sidst men ikke mindst kan du vælge at investere dine penge. Hvis aktiemarkedet lyder lidt for skræmmende for dig, kan du også vælge den helt traditionelle måde at investere dine penge. Nemlig i guld. Det er simpelt, handel med guld giver dig nemlig en sikker, stabil form for investering. Guld er nemlig en af de få råvarer der altid vil stige i værdi. Og du kan helt selv vælge om du vil investere i en guldmineaktie, fysisk guld eller guld som ETF.