Trezor Model One anmeldelse

Den første Bitcoin hardware wallet nogensinde produceret er lavet af TREZOR, og det var netop denne Trezor Model One.

Trezor er en lille wallet, som du kan holde i din hånd, og denne understøtter en række forskellige kryptovalutaer, herunder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) og en række andre. Denne wallet opbevarer dine private keys offline, så du kan i princippet signere transaktioner på en enhed med malware. Dette er i teorien, og det anbefales ikke.

Pris

Du kan få en Trezor Model One for den nette sum af 61,25 EUR, som er svarende til cirka 460 kr. Dette er inklusiv fragt, og der kommer ingen ekstra gebyrer på i forhold til told, moms og andet.

Klik her for at købe en Trezor Model One

Bemærk: Du bør aldrig købe en hardware wallet brugt eller ny fra en anden person. Disse bliver solgt på steder som Den Blå Avis og Facebook Marketplace. Man ved aldrig, om nogen har pillet ved den og dermed gjort den mindre sikker. Det er ikke den lille besparelse værd.

Sikkerhed

En Trezor er meget sikker, og sikkerheden er helt i top for alle de understøttede kryptovalutaer, herunder Bitcoin (BTC). Med denne wallet kontrollerer du alle dine private keys, og du kan derfor lave en backup af din wallet ved at skrive de 24 ord ned, som man skal indtaste under opsætningen.

De 24 ord dannes ud fra RNG på selve enheden og din computer. Seed’et bliver genereret offline, og det bliver vist på enhedens display. Dette seed kommer aldrig til at være på en enhed, der er tilsluttet til internettet. Det er også meget godt for sikkerheden, at man skal indtaste en PIN-kode, når man skal opsætte enheden og hver gang man skal bruge penge.

Det er meget vigtigt, at man ikke glemmer sin PIN-kode, hvis man har mistet de 24 ord, man skrev ned. Fordi hvis man gætter forkert, så bliver ventetiden altid forlænget i anden potens. Indtaster du den forkete PIN-kode 16 gange, så vil enheden nulstille sig selv, og alle dine penge vil gå tabt. Med mindre du har en backup selvfølgelig, og det burde du have.

Derudover er det også muligt at tilføje et 25’ende ord til seeded. Dette kaldes for en passphrase, og du kan selv bestemme, hvad dette ord skal være. Det giver mere sikkerhed, men hvis du glemmer det, så er de 24 ord (seed) ikke nok til at gendanne din hardware wallet fra Trezor.

Skulle uheldet være ude, så kan du meget nemt gendanne din wallet med en anden Trezor hardware wallet. Alternativt kan du indsætte dit seed i en wallet som Electrum eller Mycelium. Dette betyder, at selv hvis Trezor går konkurs og ikke producerer enheder længere, så er dine penge i sikre hænder.

Du kan læse mere om sikkerhed på den officielle hjemmeside.

Opsætning

Du kan vælge at opsætte din Trezor via deres interaktive hjemmeside eller igennem kommandolinjen. Opsætningen involverer valg af PIN-kode, enhedens navn og et password.

Backup seed (24 ord)

De 24 ord, man skal bruge til backup, kaldes også for et seed. Disse skal du skrive ned på et stykke papir, når du er i gang med at opsætte din wallet. Der medfølge et lille stykke papir, som du kan anvende.

Du kan opbevare dette papir i et brandsikkert pengeskab eller lignende, så det aldrig bliver ødelagt eller skadet. Du kan også vælge at huske hele dit seed i hovedet. Det er dog kun de færreste, der kan det.

Privatliv

I modsætning til børser, platforme og andre hjemmesider, så har Satoshi Labs (virksomheden bag Trezor) ikke mulighed for at holde øje med dig, efter du har modtaget enheden. Der er nemlig ikke noget serienummer på den, og al medfølgende software er open source. Dette er to meget store fordele.

Trezor Model One sammenlignet med andre hardware wallets

Trezor Model One bliver ofte sammenlignet med Ledger Nano S og Ledger Nano X.

Den største forskel på Trezor Model One og Ledger Nano S er, at førstnævnte er en mini computer, hvorimod den anden anvender en sikker chip. Det er egentlig bare måden, hvorpå enheden er bygget.

Sammenligner den med Ledger Nano X, så er der dog flere forskelle. X’eren kan meget mere, og har en bedre skærm samt Bluetooth-funktionalitet. Denne enhed er derfor perfekt for dem, der er på farten. Mange vælger en Ledger Nano X over en Trezor Model One.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *