Partnerfinansieret indhold

litecoin-ltc-logo
Litecoin (LTC)

Handel med kryptovaluta indebærer høj risiko. Historiske afkast er ikke udtryk for fremtidige afkast. Minimum 18 år.

Litecoin kurs

Information om Litecoin

Her har vi besvaret nogle af de oftest stillede spørgsmål om Litecoin.

Hvor mange Litecoin kan der være i cirkulation?

Der kan maksimalt være 84.000.000 LTC i cirkulation.

Hvilket symbol har Litecoin på børserne?

Du kan finde Litecoin på børserne under symbolet LTC.

Hvilke type valuta er Litecoin?

Litecoin er en Proof of Work valuta.

Hvor kan Litecoin handles?

Litecoin kan handles på følgende børser og platforme:

eToro, Coinbase, Plus500 (CFD), Revolut, Binance, BitPanda, KuCoin, Bittrex, Changelly, CPH Crypto, Kriptomat, Stormgain, BlackBull Markets, BitInvestor, Firi, og en række andre.

Hvilke wallets er kompatible med Litecoin?

Litecoin er kompatibel med følgende wallets:

Ledger Nano X (Hardware), Ledger Nano S (Hardware), Trezor Model T (Hardware), Trezor Model One (Hardware), og en række andre.

Uddybende information om Litecoin

Hvad er Litecoins?

Du kender helt sikkert allerede Bitcoin, og hvordan den fungerer. Men hvad er Litecoins så? Hvad er forskellen mellem Litecoins og Bitcoins? Det er et meget interessant spørgsmål at undersøge, og ud fra det kan man måske komme frem til, hvorfor Litecoin er så meget værd, som den er værd.

Som du nok ved, så udkom Bitcoin i 2009. Bitcoin er open source, og mange har kopieret den. I 2011 besluttede man sig for at lave en sølv-version af Bitcoin. Bitcoin kunne jo sammenlignes med guld, som man bruger til at have penge stående i, og Litecoin skulle anvendes som betalingsmiddel. Der er derfor også væsentlige forskelle på disse 2 coins, selvom de ligner hinanden rigtig meget.

  • Udbud: 21 millioner (BTC), 84 millioner (LTC)
  • Algoritme: SHA-256 (BTC), Scrypt (LTC)
  • Bloktid: 10 minutter (BTC), 2,5 minutter (LTC)

Bare ud fra ovenstående kan man se, at Litecoin måske egner sig bedre som betalingsmiddel end Bitcoin. Det betyder så ikke, at Bitcoin er unødvendig – nej, det er jo stadigvæk som guld. At der er 84 millioner Litecoins gør, at der er 4 gange så mange Litecoins som Bitcoins. Skulle man følge en bestemt logik om at intet kan blive mere værd end Bitcoin på market cap, så vil en Litecoin maksimalt koste 1/4-del af en Bitcoin.

Algoritmen er også forskellig, og det er interessant for minerne. Kigger vi på bloktiden, så kan vi se, at for hver gang der bliver bekræftet 1 blok på Bitcoin-netværket, så bliver der bekræftet 4 på Litecoin-netværket. Dette gør så, at Litecoin er en del hurtigere til at gennemarbejde transaktioner, sammenlignet med Bitcoin. I starten af 2018 er det 20 gange billigere at sende penge med Litecoins frem for Bitcoins, da gebyrerne på Bitcoin-netværket er ekstremt høje på nuværende tidspunkt.

Dette var en lille introduktion til Litecoin og forskellene på den og Bitcoin. Hvis du er interesseret i at læse mere om Litecoin og andre kryptovalutaer, så er denne blog perfekt for dig. Jeg skriver meget ofte blogindlæg om kryptovaluta og blockchain – som du kan få gavn af. Skriv dig på mit nyhedsbrev, så får du opdateringer direkte i mail-boksen 😉

Litecoin platforme
Litecoin wallets

Køb kryptovaluta

Køb kryptovaluta hos Firi, hvor du får lave gebyrer. Du får også gratis opbevaring af kryptovaluta.

Handel med kryptovaluta indebærer høj risiko. Historiske afkast er ikke udtryk for fremtidige afkast. Minimum 18 år.