Litecoin ikon

Litecoin (LTC)

995,45 DKK

Køb Sælg

67% af privatinvestorer taber penge, når de handler med CFD'er. Du bør overveje, om du har råd til at tage denne risiko.
Kryptovalutaer er ikke regulerede i de fleste EU-lande, derfor er der ingen EU-investorbeskyttelse.

Ofte stillede spørgsmål om Litecoin

Hvad er den aktuelle kurs på Litecoin?

Den aktuelle kurs er på 995,45 DKK. Data er opdateret for maksimum 5 minutter siden.

Hvilken wallet/tegnebog er kompatibel med Litecoin?

Litecoin er kompatibel med alle nedenstående wallets/tegnebøger:

Det er som regel bedst at vælge en hardware wallet til opbevaring af Litecoin frem for en software wallet. Din mobiltelefon og computer kan meget nemmere være kompromitteret end en fysisk hardware wallet. Med en så lav pris på hardware wallet, er det næsten aldrig risikoen værd at gå med en software wallet.

Hvor kan Litecoin handles?

Litecoin kan handles på alle nedenstående børser:

Der findes selvfølgelig også andre børser, hvor Litecoin kan handles. Denne liste er et generelt overblik over pålidelige børser.

Hvad er Litecoin (kort fortalt)?

En fork af Bitcoin.

Hvilket symbol har Litecoin på børserne?

Litecoin har symbolet "LTC".

Hvor mange Litecoin kan der maksimalt være i cirkulation?

Der kan maksimalt være 84.000.000 LTC i cirkulation.

Hvilken slags kryptovaluta er Litecoin?

Litecoin er en proof-of-work valuta.

Hvad er Litecoins?

Du kender helt sikkert allerede Bitcoin, og hvordan den fungerer. Men hvad er Litecoins så? Hvad er forskellen mellem Litecoins og Bitcoins? Det er et meget interessant spørgsmål at undersøge, og ud fra det kan man måske komme frem til, hvorfor Litecoin er så meget værd, som den er værd.

Som du nok ved, så udkom Bitcoin i 2009. Bitcoin er open source, og mange har kopieret den. I 2011 besluttede man sig for at lave en sølv-version af Bitcoin. Bitcoin kunne jo sammenlignes med guld, som man bruger til at have penge stående i, og Litecoin skulle anvendes som betalingsmiddel. Der er derfor også væsentlige forskelle på disse 2 coins, selvom de ligner hinanden rigtig meget.

  • Udbud: 21 millioner (BTC), 84 millioner (LTC)
  • Algoritme: SHA-256 (BTC), Scrypt (LTC)
  • Bloktid: 10 minutter (BTC), 2,5 minutter (LTC)

Bare ud fra ovenstående kan man se, at Litecoin måske egner sig bedre som betalingsmiddel end Bitcoin. Det betyder så ikke, at Bitcoin er unødvendig – nej, det er jo stadigvæk som guld. At der er 84 millioner Litecoins gør, at der er 4 gange så mange Litecoins som Bitcoins. Skulle man følge en bestemt logik om at intet kan blive mere værd end Bitcoin på market cap, så vil en Litecoin maksimalt koste 1/4-del af en Bitcoin.

Algoritmen er også forskellig, og det er interessant for minerne. Kigger vi på bloktiden, så kan vi se, at for hver gang der bliver bekræftet 1 blok på Bitcoin-netværket, så bliver der bekræftet 4 på Litecoin-netværket. Dette gør så, at Litecoin er en del hurtigere til at gennemarbejde transaktioner, sammenlignet med Bitcoin. I starten af 2018 er det 20 gange billigere at sende penge med Litecoins frem for Bitcoins, da gebyrerne på Bitcoin-netværket er ekstremt høje på nuværende tidspunkt.

Dette var en lille introduktion til Litecoin og forskellene på den og Bitcoin. Hvis du er interesseret i at læse mere om Litecoin og andre kryptovalutaer, så er denne blog perfekt for dig. Jeg skriver meget ofte blogindlæg om kryptovaluta og blockchain – som du kan få gavn af. Skriv dig på mit nyhedsbrev, så får du opdateringer direkte i mail-boksen 😉

MyCrypto