Bittrex anmeldelse og guide

Det er faktisk meget simpelt at konvertere Bitcoin til andre valutaer. Du vil have helt styr på det, når du har læst denne Bittrex guide.

Skulle du have ønsker til guides til andre børser (exchanges), så skriv en kommentar 🙂

Først og fremmest skal du selvfølgelig have en bruger inde på Bittrex, og den kan du lave helt gratis her.

Log ind på Bittrex for at følge vores guide

Det første step er at logge ind på Bittrex. Jeg tænker, at der ikke kræves en guide til netop dette punkt – men jeg vil gennemgå det alligevel, fordi sikkerhed er meget vigtigt. Jeg anbefaler kraftigt, at du anvender en form for password manager (KeePass) og laver din adgangskode, så lang som Bittrex tillader det (mener det er 128 tegn) – og de skal alle være tilfældige. Brug helst heller ikke en mail, der er brugt til mange andre ting. Nu er din bruger i hvert fald meget sikker i forhold til gennemsnittet.

Husk 2 Faktor Login

Efter jeg har trykket på “Login”, så kommer jeg ikke ind på min bruger med det samme. Jeg skal lige skrive en kode fra min mobil, der skifter hvert 30. sekund. Dette kaldes for 2FA (2 faktor login). Jeg vil kraftigt anbefale, at du slår dette til, da sikkerheden på din bruger kommer til at være MEGET højere.

Indsæt Bitcoins

Næsten alle børser kræver, at du indsætter BTC for at få lov til at handle, fordi der kun er BTC-markeder på børsen. Du kan selvfølgelig også konvertere andre kryptovalutaer end Bitcoin til Bitcoin, hvis du har dem og børsen har et marked for dem. Eksempelvis BTC/LTC. Du indsætter Bitcoins (eller andre) ved at klikke på “Wallets” i menuen.

Derefter finder du den ønskede valuta, du ønsker at indsætte og trykker på plusset lige ved siden af. Plus (+) betyder deposit, mens minus (-) betyder withdraw. Vi ønsker at indsætte Bitcoins i dette eksempel og trykker derfor på (+) ved siden af Bitcoin – BTC.

Der vil nu poppe en boks frem, der fortæller dig lidt vigtig information. Læs denne information og forstå den, det kan være vigtigt for dig i mange tilfælde. Der vil være en Bitcoin-adresse, hvis du har indsat Bitcoins før. Hvis du ikke har det, så klikker du bare på boksen, så vil den generere en adresse til dig. Du skal sende dine Bitcoins til den adresse. Herefter skal du vente på et bestemt antal confirmations, og så vil de fremgå under “Wallets” på følgende måde (jeg har ikke 99 Bitcoins, det er bare til eksemplet):

Konverter til Litecoin eller andet

Nu har vi gennemgået, hvordan du får penge ind på din konto. Nu gennemgår vi, hvordan du bruger dem til at handle med. Inde på børser findes der forskellige markeder. Typisk er der Bitcoin-markeder, $-markeder og i stigende grad er der nu Ethereum-markeder. Dette betyder egentlig, at du enten kan købe en anden valuta med enten BTC, ETH eller $. Vi har lige indsat BTC, derfor skal vi finde Bitcoin-markederne. Dette gør vi ved at trykke på:

Find markedet på børsen

Der vil herefter poppe en masse Bitcoin-markeder op, hvor prisen per enhed står i BTC. Nu kan du vælge din ønskede valuta fra listen eller søge efter den, hvis den ikke er der. Det er en meget enkel process, og du behøver ikke forkortelsen på valutaen, du søger efter. Du kan nemlig skrive dens fulde navn. Du vælger markedet ved at klikke på forkortelsen (blå farve).

Placer en købsordre

Når du kommer ind på markedet, så vil der være en del tal og grafer. De er vigtige, men dem ser vi lige midlertidigt bort fra. I eksemplet her vil vi købe Litecoins for Bitcoins. Vi finder nu “Buy Litcoins” under trading, som der kan ses på billedet. Units betyder: Hvor mange Litecoins, du vil placere en ordre på. Bid: Den pris i Bitcoins pr. Litecoin, du vil give. Type: Den skal typisk være på Limit, da det er den mest simple type. Time in force: Typisk vælges Good ‘Til Cancelled, fordi ordren bare vil stå i systemet, hvis du venter på prisen falder (eksempelvis). Til sidst trykkes på “Buy Litecoin”. Du har nu placeret en købsordre.

Forklaring af markedsbilledet

Når du kommer ind på siden for et marked, så vil du blive mødt af en del forskellige ting. Jeg vil gøre mit bedste for at forklare, hvad det er – på en simpel måde.

Prisudvikling

Det første du får øje på er prisudviklingen for den pågældende valuta (regnet i Bitcoin). Her kan vi se, at Litecoin svinger op og ned. Denne type graf kaldes for candle stick chart. Hvis du vil vide, hvordan den fungerer (teknisk), så kan du finde mere information på Google.

Nøgletal

Du vil også kunne se nogle nøgletal. De viser faktisk nogle af de samme ting, der kan aflæses på grafen for prisudviklingen suppleret med ekstra information om markedet. Vi kan se, hvad den seneste handel har været på, vi kan se volumen, hvad folk vil købe til (bid), hvad folk vil sælge til (ask), 24H high er den højeste pris inden for de seneste 24 timer, og det modsatte gør sig gældende for 24H low.

Trading

Vi har allerede gennemgået, hvordan trading fungerer, hvis du skal købe valuta. Heldigvis fungerer det næsten på samme måde, hvis du skal sælge igen. Når du laver en “Buy Litecoin”, så placerer du en købsordre, og dit bud er lig med “bid”. Når du laver en “Sell Litecoin”, så placerer du en salgsordre, og din salgspris er lig med (ask). Begge typer ordrer bliver vist i order book, og det gør alle andres ordrer også.

Order Book

Nu giver det forrige afsnit om trading mere mening: Alle købsordrer (buy orders) bliver placeret under “bids”, mens alle salgsordrer (sell orders) bliver placeret under “asks”. Ønsker du at kigge på, hvad folk forlanger for deres valuta, så kig under “asks”. Hvis du vil vide, hvad folk ønsker at købe til, så kig under “bids”. Man kan se alle ordrer, hvor meget folk vil have/byde, størrelsen på ordren, total i BTC samt den akkumulerede sum. Når en købsordre bliver matchet med en salgsordre, så finder en handel sted.

Open Orders

Open Orders er egentlig bare det sted, hvor du kan se dine egne ordrer (køb eller salg). Her kan du annullere dem, hvis du ikke ønsker at gennemføre en handel alligevel (hvis den ikke allerede er gennemført).

Market History

Her vil du kunne se live handler på Bittrex for den pågældende valuta. Du kan se, om der er blevet solgt eller købt, hvor meget og hvad det kostede.

My Order History

Det er simpelthen bare en historisk oversigt over dine ordrer for den pågældende valuta.

Advarsel: Opbevaring af Bitcoins, mm. på børser

Der anbefales på ingen måder, at du har store summer liggende på børser. Børser har tidligere været udsat for hacking, låst folks penge og meget andet. Folk har tabt en del penge, og derfor bør du ikke opbevare midler på børser, med mindre det er yderst nødvendigt (hvis du skal købe eller sælge). For at se, hvordan du kan opbevare dine Bitcoins, mm. på en sikker måde, så læs her.

Ønsker du mere information om Bittrex som virksomhed, kan det læses hos Bitcoin Wiki.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *