Cardano ikon

Cardano (ADA)

8,89 DKK

Køb Sælg

Ofte stillede spørgsmål om Cardano

Hvad er den aktuelle kurs på Cardano?

Den aktuelle kurs er på 8,89 DKK. Data er opdateret for maksimum 5 minutter siden.

Hvilken wallet/tegnebog er kompatibel med Cardano?

Cardano er kompatibel med alle nedenstående wallets/tegnebøger:

Det er som regel bedst at vælge en hardware wallet til opbevaring af Cardano frem for en software wallet. Din mobiltelefon og computer kan meget nemmere være kompromitteret end en fysisk hardware wallet. Med en så lav pris på hardware wallet, er det næsten aldrig risikoen værd at gå med en software wallet.

Hvor kan Cardano handles?

Cardano kan handles på alle nedenstående børser:

Der findes selvfølgelig også andre børser, hvor Cardano kan handles. Denne liste er et generelt overblik over pålidelige børser.

Hvilket symbol har Cardano på børserne?

Cardano har symbolet "ADA".

Hvor mange Cardano kan der maksimalt være i cirkulation?

Der kan maksimalt være 45.000.000.000 ADA i cirkulation.

Hvilken slags kryptovaluta er Cardano?

Cardano er en proof-of-work valuta.

Hvad er Cardano egentlig?

Cardano er derfor en kryptovaluta, men det er ikke bare en tilfældig kryptovaluta. Cardano er blevet meget populær i slutningen af 2017 og starten af 2018, fordi Cardano vil løse eksisterende problemer, som andre kryptovalutaer ikke kan løse. Det er egentlig en fejl at kun at kalde det for en kryptovaluta – det er meget mere. Det skriver de også på deres hjemmeside.

Cardano er bygget op på den måde, at det er muligt at køre finansielle applikationer på Cardano (som er en teknologisk platform, udover at være en kryptovaluta). Disse finansielle applikationer bliver i dag brugt af privatpersoner, organisationer og stater. Cardano appellerer derfor til en meget bred målgruppe, og mange ser en fremtid i Cardano. Denne teknologiske platform er bygget på lag, og derfor bliver det relativt nemt at opgradere Cardano med soft forks for at følge den teknologiske udvikling. I dag ændrer tingene sig fra den ene dag til den anden. Se blot på Bitcoin: den revolutionerede verden, men nu er teknologien forældet.

Hvad menes der så med teknologisk platform? Ja, der menes, at Cardano kan alt muligt. Du kan køre decentraliserede applikationer (dapps) som på Ethereum, det er muligt at lave smart contracts (som på Ethereum), Cardano kan håndtere juridiske dokumenter og meget andet. Ifølge Cardano selv, så er det den første platform udviklet af førende akademikere og ingeniører. Om Cardano bliver den næste Ethereum eller kommer på niveau med Ethereum, det vides ikke. Projektet er dog meget ambitiøst.

En af de største innovationer ved Cardano er, at Cardano ønsker at kombinere privatliv med regulering. Der findes love, der gør, at mange ikke kan anvende de eksisterende platforme, og Cardano ønsker at flette mulighed for at være compliant som virksomhed, når man anvender Cardano.

MyCrypto