Kriptomat anmeldelse og guide

Mange danskere har nok aldrig hørt om børsen Kriptomat før, og det er nok fordi de ikke har fokuseret på det danske marked tidligere. Kriptomat har formået at skabe en platform, som alle kan bruge, og derfor er den meget god til nybegyndere.

Udover brugervenligheden så er Kriptomat baseret i et innovativt EU-land Estland og har en licens fra det der svarer til Finanstilsynet derovre. Du kan derfor være sikker på, at der er styr på tingene hos dem.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med Kriptomat.

Oprettelse af konto

For at oprette en konto på Kriptomat, skal du blot klikke her og navigere til “Get started”. Denne kanp finder du i den øverste menu. Alternativt kan du hente deres app til Android eller iOS.

Nu skal du blot indtaste dit fornavn og efternavn, som det er skrevet på dit ID eller pas. Dette er vigtigt, fordi du skal verificere din konto senere. Indtast din mail korrekt og vælg en stærk adgangskode. Din adgangskode skal helst være minimum 16 karakterer lang og have en del forskellige slags tegn.

Læs og acceptér deres betingelser. Du skal være minimum 18 år gammel for at være bruger på Kriptomat. Dette skal du alle steder. Afslut ved at klikke på “Create account” (blå knap).

Du vil modtage en bekræftelsesmail. Dette er standard, og det er fordi, du blandt andet skal kunne gendanne din konto på et senere tidspunkt. Derudover vil de selvfølgelig gerne kunne sende dig notifikationer og meget andet over email.

Bruger du Gmail, så kommer mailen til at se nogenlunde sådan ud. Du skal blot klikke på “Verify email address”. Det er ikke noget nyt, og du har sikkert gjort det mange gange før.

Virker knappen ikke, så bør du kopiere linket under knappen og sætte det ind i adressefeltet.

Når du mail er valideret, så skal du bekræfte dit telefonnummer. Dette er også en del af deres (og derfor også din) sikkerhed. I Danmark er landekoden +45. Der burde stå Danmark som standard, hvis du klikker på linket fra en dansk IP-adresse. Er dette ikke tilfældet, bør du ændre det.

Indtast dit telefonnummer og klik på “Send code”.

Du modtager en 6-cifret engangskode via SMS, som du skal indtaste. Klik “Verify”, når du er klar til at gå videre. Er der problemer, så kan du klikke på “Resend” for at få tilsendt en ny kode.

Så nemt var det! Nu har du oprettet en konto hos Kriptomat, og så er du klar til at handle med kryptovaluta. Du bør verificere din konto hurtigst muligt ved at klikke på “Start the verification process”.

Køb kryptovalutaer

For at købe kryptovalutaer hos Kriptomat, skal du have en konto først. Har du ikke en, så gå tilbage til det forrige afsnit og følg vores guide. Har du en konto, så skal du blot logge ind på trykke på “Buy & Sell” i toppen.

Du får nu mulighed for at vælge imellem en række forskellige kryptovalutaer, som du kan købe. Du skal blot klikke det samme sted, hvor musen er på billedet.

Som du kan se, så er der en række forskellige muligheder, du kan vælge mellem. Dette er en af fordelene ved at anvende netop Kriptomat – de har mere end blot Bitcoin. Klik på den ønskede kryptovaluta.

I dette eksempel vælger vi Bitcoin, fordi det er den mest efterspurgte på nuværende tidspunkt. Du kan indtaste, hvor meget du ønsker at købe for i EUR eller den pågældende kryptovaluta. Dette kan du gøre ved at klikke på den knap, som musen er over på billedet.

Efter at have besluttet dig for, hvor meget du vil købe for, så skal du klikke på “Preview transaction”.

Nu kommer der et vindue, hvor du kan se følgende ting:

  • Kryptovalutaen
  • Den nuværende kurs
  • Din betalingsmetode
  • Gebyret (bemærk at det er rimelig lavt!)

Du afslutter transaktionen ved at klikke på “Buy BTC” eller den tilsvarende kryptovaluta selvfølgelig.

Sådan! Din ordre er nu blevet sendt til behandling.

Når du lukker vinduet, vil du kunne se, at den er under bearbejdelse. Dette tager typisk få sekunder, men der kan sagtens gå længere tid. Du skal derfor ikke gå i panik, hvis dette skulle ske.

Sælg kryptovaluta

Du kan følge alle de samme trin som i “Køb kryptovaluta” med den eneste forskel, at du skal trykke på “Sell” i starten, når ovenstående vindue åbner.

Anmeldelse

Kriptomat er en reel konkurrent til de etablerede spillere på det danske marked.

Gebyrer

Med lave gebyrer og ingen skjulte gebyrer, er det meget attraktivt at handle hos Kriptomat. Det er ved at blive meget normalt, at man ikke har skjulte gebyrer, men hvis man er nybegynder, så er det meget godt at vide, hvad man betaler for – og hvor meget.

Betalingsmetoder

Langt de fleste platforme tager de mest populære betalingsmetoder, og Kriptomat skiller sig ikke ud på dette punkt. De har ingen “unikke” betalingsmetoder, som man ikke kan finde andre steder. De tager ikke MobilePay fra danske kunder, men det kunne være en god måde at differentiere sig på.

Udvalg

I forhold til antallet af kryptovalutaer, så har de et meget stort udvalg. De har selvfølgelig de mest populære som Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Bitcoin Cash, Tron, Cardano, Enjin, Iota, Stellar, Monero, Eos and Dogecoin.

Regulering

Et stort problem inden for kryptovaluta-verdenen er selvfølgelig, at der er mange uregulerede platforme og børser. Heldigvis er Kriptomat reguleret, og de skal derfor følge strenge krav fra lovgiverne i deres land og EU. Dette er for din egen sikkerhed, og det er også derfor, at du skal verificere din konto med pas og det hele.

Kundeservice

Når det kommer til kundeservice, så er mange af Kriptomats konkurrenter langt bagud. Kriptomat er en af de få steder, hvor du kan få hurtig kundeservice på over 20 forskellige sprog. Normalt er det kun på engelsk, og så plejer det derudover også at være meget langsomt.

Der er desværre ikke dansk support lige nu, men hvis de får danske kunder nok, så kan det måske tænkes, at det kommer.

App

Denne platform har en app til Android og iOS. I dag har langt de fleste platforme en app, hvor man kan handle på farten. Det er dog vigtigt at medtage, da mange handler på mobilen i dag. Deres app er dog ikke noget banebrydende, men det er en god tilføjelse til de ovenstående punkter.

Ordninger

Kriptomat har som mange andre platforme en ordning, hvor du kan invitere dine venner til at oprette en konto på deres platform. Derudover vil de også gerne have folk med hjemmesider og andre medier til at få deres læsere til at oprette en konto.

Referral program

Du kan få 10 EUR i Bitcoin gratis for hver gang du inviterer en ven til Kriptomat. For at få pengene, så skal din ven handle for minimum 100 EUR. Dette er dog ikke særlig meget, så mange ender med at få 10 EUR. Denne bonus kan du selvfølgelig kun få én gang per bruger, og du får den med det samme, når din ven opfylder kravene.

Klik her for at oprette en konto, så du kan invitere dine venner og tjene penge. Betingelser gør sig gældende, som du kan læse på deres hjemmeside.

Affiliate program

Har du, ligesom os, en hjemmeside, så kan du også tjene penge i samarbejde med Kriptomat. De skriver, at de har en høj konverteringsrate på grund af deres brand. Derudover tilbyder de betalinger med Paypal eller bankoverførsel. Som belønning for at skaffe kunder til dem, får du 50% af de genererede gebyrer de første 3 måneder. Derudover får du også din helt egen account manager.

Eksempel: En af dine besøgende opretter en konto og betaler et gebyr på 100 EUR. Du modtager 50 EUR. Dette bliver du ved med at gøre i de kommende 3 måneder.

Klik her for at oprette en konto, så du kan komme i gang med at tjene penge på dine besøgende. Betingelser gør sig gældende, som du kan læse mere om på deres hjemmeside.

Rewards program

Som noget unikt har Kriptomat et loyalitetsprogram eller belønningsprogram, hvor du kan optjene point (Kriptos). Du optjener disse point ved at anvende platformen eller deres samarbejdspartnere.

Du kan bruge disse point på at få spillekort, som du kan spille med og bruge dem til at få endnu bedre kort. Det er også muligt at sælge disse kort. Kortene er baseret på Enjin (baseret på Ethereum blockchainen). Disse kort kan også anvendes i en række andre spil, som Kriptomat har et samarbejde med.

Bug bounty program

Det er meget normalt, at meget store virksomheder har et såkaldt “bug bounty program”, hvor man kan få penge, hvis man påpeger en sikkerhedsfejl. Det er dog ikke så udbredt i Danmark.

Kriptomat tager deres sikkerhed meget seriøst, og derfor vil de hellere betale folk for at finde fejl end at vente på, at de forkerte mennesker lærer om disse fejl. Har du derfor styr på IT-sikkerhed, så kan du prøve at finde en eller flere fejl hos Kriptomat. Du får som minimum 100 EUR for en kvalificeret fejl. Du bør læse deres betingelser, før du begynder.

Artiklen er skrevet af os og udgivet i samarbejde med Kriptomat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *