Forside › Køb Bitcoin
Partnerfinansieret indhold
Vi har udvalgt forhandlere til dig baseret på:
Da corona-krisen for alvor ramte, så gik der dårlige nyheder rundt, og dette medførte, at kursen på Bitcoin og mange andre kryptovalutaer faldt meget. Rigtig meget. I oktober 2021 sagde Paypal, at de vil lave noget med kryptovalutaer. Så steg kursen på Bitcoin en del. Efter dette tweetede Elon Musk, at kryptovalutaer kunne sidestilles med fiat penge. Herefter steg kursen meget.
Efter et par fald, så tilføjede Elon Musk hashtagget #Bitcoin til hans profil, og så tog det fart. Det er ikke til at sige, om det er tilfældigt, at disse nyheder kommer, når der sker noget med kursen eller omvendt. Det er dog et mønster, man kan holde øje med.
I 2012 kom den første halvering af belønningen, hvilket betød, at belønningen nu kun var på 25 BTC. Denne proces kaldes også for bitcoin halving eller bitcoin reward halving. Herefter blev den igen halveret til 12,5 BTC, og i 2020 var den såkaldte block reward nede på 6,25 BTC.
Lige nu er der omkring 90% af alle 21.000.000 BTC (hard cap) i cirkulation. Der kommer dog til at gå over 100 år, før vi kommer op på ~100%. Okay, en masse information. Hvad skal du bruge det til?
Der er en tendens, hvor kursen på Bitcoin begynder at stige op til sådan en halvering. Man ved, at tilgangen i udbuddet bliver mindre, og efterspørgslen er kun voksende, fordi flere kender til Bitcoin. Af denne grund kan det være en god idé at holde øje med datoerne, hvor der sker sådan en halvering.
Der er rigtig mange alternativer, når man skal købe Bitcoin i Danmark, og det kan være svært at se forskel på dem.
De ting, du skal kigge på, når du vælger, hvor du skal købe dine Bitcoins, er
Gebyrer forbundet med overførslen: Det oftest dyrere at sende en overførsel til udlandet, end det er at sende en overførsel til en anden i Danmark.
Hastigheden af overførslen: Du har typisk kun muligheden for at lave en straksoverførsel til en dansk konto igennem din netbank. Hvis du skal have din kryptovaluta med det samme, skal du huske, at det godt kan tage 1-3 hverdage, før en udenlandsk børs ser dine penge.
“Withdrawal” gebyrer: Mange glemmer desværre, at børser i mange tilfælde også tager gebyrer, når du prøver at trække kryptovaluta eller fiat ud. Tjek derfor, hvilke gebyrer der er associeret med “withdrawals” på din børs eller hos din forhandler.
Direkte gebyrer: Ovenstående var vigtige, men indirekte gebyrer. Dette betyder, at man normalt ikke tænker over disse, når man køber Bitcoins. De direkte gebyrer er derimod dem, man tænker på. Her refereres der til gebyrerne forbundet med købet. Det er vigtigt, at du er klar over gebyrerne, så du ikke er overrasket.
Kundeservice: Hvis du ikke er så god til engelsk, kan det være fordelagtigt at vælge en dansk forhandler. Er du derimod ligeglad, så kan du sagtens vælge en udenlandsk. De fleste har ikke behov for kundeservice, hvorfor dette punkt godt kan udelades.
Opbevaring: Der er forskellige procedurer, når du køber Bitcoins. Det ene sted skal du give dem din Bitcoin adresse og andre steder skal du ikke. Vælg hvad der er nemmest for dig. Handler du dog med høje beløb, bør du overveje at købe en hardware wallet.
Hvis du vil spare tid, så kan du læse svar på en række ofte stillede spørgsmål. Disse spørgsmål er typisk stillet af folk i samme position som dig: dem der aldrig har købt Bitcoin før. Vi har prøvet at besvare dem så godt som muligt.
Den sikreste måde er at handle hos en troværdig forhandler (børs), som du finder på vores hjemmeside.
Du kan tabe penge på Bitcoin, hvis du køber til en højere kurs, end du sælger for.
Du kan bruge Bitcoin til mange ting. Rigtig mange forhandlere (også i Danmark) er begyndt at tage imod Bitcoin som betalingsmiddel.
Prisen har været helt nede på 0,0008 USD tilbage i 2010.
Det er aldrig for sent at købe Bitcoin, fordi den bliver handlet hele tiden.
Du skal som udgangspunkt betale skat af din fortjeneste, når du sælger Bitcoins, hvis disse er købt i investeringsøjemed.
MyCrypto.dk (“vi”, “hjemmesiden”, “os”) stilles til rådighed gratis for læserne, men dette betyder dog, at den er finansieret igennem reklamer og partnerskaber. Selv om vi prøver at holde vores hjemmeside opdateret, så kan der selvfølgelig være fejl og mangler. Vi tager forbehold for fejl, mangler, forkerte valutakurser, misvisende information og lignende. Vælger du at købe kryptovaluta igennem en af de hjemmesider, vi henviser til, så er du selv ansvarlig for din handel, da vi hverken opfordrer til eller anbefaler køb af kryptovaluta. Du skal være klar over risici, der er involveret i forbindelse med investering i en investering med høj risiko som kryptovalutaer. Du er selv ansvarlig for opbevaringen af din købte kryptovaluta. Hjemmesiden og informationen tilgængelig derpå skal ikke sidestilles med juridisk rådgivning eller finansiel rådgivning.
Køb kryptovaluta hos eToro (CFD), hvor du får lave gebyrer. Du får også gratis opbevaring af kryptovaluta.
51% of retail investors lose money when trading CFDs with this provider. You should consider whether you can afford to take the high risk of losing your money.