Hvilken Bitcoin exchange er den bedste? Der er ingen, der kan give dig et konkret svar, fordi det kommer an på en hel del ting – mest personlige præferencer.

Hvis man kigger objektivt på alle exchanges (børser, hvor du kan købe kryptovaluta), så er de jo nærmest identiske. Jeg har dog alligevel valgt at lave en oversigt over de mest kendte exchanges, som jeg selv bruger – eller som andre folk har anbefalet.

Er du ny til Bitcoin? Hvis du bare ønsker at komme hurtigt i gang, så kan du spare dig selv for læsningen og bruge nedenstående tilbud:

Al handel er som altid på eget ansvar, og du skal speciel være agtpågivende i krypto-land, det kan meget nemt gå galt. Alle exchanges er ikke medtaget, da der findes hundredevis.

Find en Bitcoin exchange

Hvis du vil have dig en hurtig oversigt over dine muligheder, så tag et kig på ovenstående liste. Disse er troværdige Bitcoin børser, og du handler som regel med bankoverførsel.

Coinbase Pro: Gebyr op til 0,5%

Kraken: Gebyr op til 0,26%

Bitstamp: Gebyr op til 0,5%

Du kan handle på de fleste børser ét sted, hvis du bruger Coinigy.

Terminologi på en Bitcoin exchange

Jeg er klar over, at nybegyndere også vil læse dette indlæg, og derfor kan brug af ord godt virke forvirrende. Derfor vil jeg forklare, hvad de forskellige ting betyder – så det er nemmere at forstå indlægget for nybegyndere.

Exchange: Børs, handelsplatform, kryptovalutas NordNet.

Wallet: Der hvor du opbevarer din kryptovaluta, her tales der ikke om din wallet inde på exchangen, altså en ekstern wallet.

Withdrawal Fees: Hvis du skal have Bitcoin ud af en børs og ind på din wallet, så er det vigtigt at du ved, at der er gebyrer på dette. Disse gebyrer kaldes for “withdrawal fees”.

Fiat: Ikke bilmærket, men traditionelle valutaer som DKK, EUR, USD, etc.

Confirmations: Antal gange en transaktion er blevet bekræftet af det respektive blockchain-netværk.

KYC: Know Your Customer, en del af lovgivning, der kræver, at du indsender dine dokumenter, informationer, mm.

Gebyrer: Troede du, det var gratis at handle på en exchange? Nej. Heldigvis har de fleste gebyrer på under én procent.

Leder du efter en bestemt valuta?

Der findes rigtig mange exchanges, og det er ikke nemt at finde rundt i dem. Hvis du leder efter en meget specifik valuta, som de store spillere ikke har et marked for, så kan du altid stille et spørgsmål i kommentarfeltet 🙂

Tjek eventuelt CoinMarketCap – de har typisk en oversigt.

Advarsel om opbevaring på exchanges over længere tid (Eksempel: Mt.Gox)

Det er sket før, og det kan ske igen.

Engang blev en meget stor exchange hacket, og mange mennesker mistede deres penge. Af denne grund er det super vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser omkring opbevaring af kryptovaluta.

Det er som udgangspunkt ikke 100% sikkert at have sine penge stående på en exchange, fordi du skal stole på exchangens sikkerhed.

Du kan dog stadigvæk stå for din egen sikkerhed ved at vælge den rigtige Bitcoin wallet.