I dag findes der et hav af Bitcoin exchanges (Bitcoin børser), hvor du kan handle over 100 forskellige crypto valutaer. Ethereum er nok den mest populære, hvis vi ser bort fra Bitcoin. Der opstår bare et problem: alle exchanges har ikke de samme valutaer, og der kan være relativt store kursforskelle fra den ene exchange til den anden. Hvad gør man for at holde styr på sin balance, ordrer, priser og alt det er på tværs af mange forskellige exchanges? Det vil jeg fortælle dig, og det er faktisk meget smart. Coinigy er svaret – og vores Coinigy guide hjælper dig i gang 🙂
Handler du kun på én børs, kan du tjekke listen over gode Bitcoin børser her.
Er det egentlig et problem?
Lige nu er der gang i markederne, og det kan sandelig mærkes. Alle handler, alle vil have en bid af kagen. Personligt handler jeg inde på Kraken, Bittrex og Poloniex samtidig.
De har alle forskellige coins, tokens og en af dem har fiat, mens de andre ikke har. Jeg kan godt overskue at have flere forskellige exchanges åbne, men når du hurtigt skal lave en handel – så kan det godt blive et problem.
Jeg har eksempelvis 2FA (to faktor login) på alle mine accounts samt et meget svært password (tilfældigt genereret), derfor er det ikke nemt for mig.
Løsningen er API
Løsningen er API (“Application Programming Interface, forkortet API, er en softwaregrænseflade, der tillader et stykke software at interagere med andet software.“, Wikipedia).
Nej, jeg du skal ikke lave et program, som du kan handle med. Hvis du kan, så er det helt klart en fordel, for så kan du få det til at handle automatisk – men det er ikke, hvad dette indlæg går ud på. Næsten alle store exchanges har API, hvilket er meget nemt at slå til. På de fleste exchanges skal du give din API key forskellige rettigheder. Her skal du vælge orders og balance. Du må under ingen omstændigheder vælge withdrawal, fordi det gør, at man kan trække penge ud af din konto via API. Efter du har gjort dette, så vil du få en API key og API secret key.
Godt, hvad skal jeg bruge det til? Tænker du sikkert. Der findes et meget smart site ved navn Coinigy , hvor du kan samle alle dine API keys og på den måde får du lov til at handle på 100 forskellige platforme på én enkelt platform. Nu vil jeg gennemgå, hvordan man sætter Coinigy op i nedenstående guide – med billeder og forklarende tekst.
Sådan opsætter du det hele – trin for trin Coinigy guide
I denne Coinigy guide tager jeg udgangspunkt i exchangen ved navn Poloniex, hvor du kan handle mange forskellige valutaer. Fordelen ved at benytte sig af Poloniex er, at man ikke skal give dem så mange oplysninger til at starte med. Ulempen er dog, at man ikke kan sende dem rigtige penge (fiat), men man skal sende dem Bitcoins for at få lov til at handle derinde. Guiden kan selvfølgelig også bruges til andre exchanges som Kraken, hvor du netop har mulighed for at sende fiat ind. Proceduren er den samme for alle exchanges, der er bare få detaljer, der er forskellige. Billederne er også kun fra Poloniex. Når det så er sagt, så lad os komme i gang!
Trin 1: Opret en bruger hos Coinigy
Det første trin er selvfølgelig, at du skal have en bruger inde på Coinigys hjemmeside. I forbindelse med vores Coinigy guide får du en prøveperiode på 30 dage:
[cta href=”/go/coinigy/”]Opret konto hos Coinigy[/cta]
Det er meget simpelt, du indtaster bare din e-mail adresse i midten af siden og klikker på “Start My Free Trial Now”. Herefter modtager du en e-mail fra dem, hvor du skal bekræfte din e-mail. Du logger derefter ind og vælger en adgangskode. Tillykke, du har nu en bruger!
Trin 2: Gør klar til at tilføje din API key fra din exchange
Godt, det næste trin er, at du klikker på “Accounts” i menu’en, når du er logget ind på Coinigy . Her vil du komme ind på en side, der har 3 forskellige knapper. Du vælger den første knap med teksten “Add New Exchange Account”.
Herefter vil der poppe en boks op, hvor du har mulighed for at vælge mellem 100 forskellige exchanges, der kan arbejde sammen med Coinigy. Du vælger “PLNX – Poloniex”, hvis du selvfølgelig har Poloniex. Har du ikke det, så vælger du bare en anden exchange på listen. Som du kan se, så bliver du bedt om at vælge “Account Type” her vælger du Exchange. Under “Account Nickname” kan du passende skrive “Poloniex” eller noget helt andet, hvis du ønsker det. Under API key skriver du din API key og under secret skriver du selvfølgelig din secret API key. Hvorefter du trykker på confirm. Nu vil jeg vise dig, hvordan du får din API key fra Poloniex.
Trin 3: Hent din API key fra Poloniex (eller anden exchange)
Når du er inde på Poloniex, så holder du musen over svensknøglen, hvorefter du har mulighed for at vælge “API Keys”. Denne klikker du selvfølgelig på, og du kommer ind på siden, hvor du kan generere API keys. Du bliver sandsynligvis mødt af teksten “API ACCESS IS DISABLED”. Så skal du bare slå det til, og derefter kommer det til at se ud som på billedet nedenunder.
Du trykker nu på “Create New Key”. Der kommer en boks op, hvor der står, at du modtager en mail. Den kommer med det samme, og du skal bare bekræfte, at du vil lave API Keys. Så går du ind på samme side som før, og du kan nu se en boks med “API Key” og “Secret”. Disse to værdier skal du bruge. Du må under ingen omstændigheder lave om på indstillingerne nedenunder.
Nu kopierer du din API Key og Secret og indsætter dem, hvor du stoppede i trin 2. Tillykke, din Poloniex account er nu tilsluttet Coinigy! Du kan nu gentage processen for alle de andre exchanges, du har en bruger på. Det tager ikke lang tid, når man lige har prøvet det én gang.
Trin 4: Sådan handler du på Coinigy
Du trykker på “Markets” knappen, og så kommer alle exchanges på Coinigy frem. Her finder du så “PLNX”, der står for Poloniex. Det samme kan du gøre for alle andre exchanges, du har tilføjet. Du kan nu lave buy og sell orders samt se din balance. Klikker du på “Balances” knappen, så kan du se din samlede balance fra alle exchanges. Det er smart!
Hvis du vil lave et program med Coinigy’s API, så er det også muligt.
Gode råd omkring API
Du skal være opmærksom på, at API kan være “farligt”, hvis man gør det forkert. Du må aldrig give din secret key ud til nogen, udover Coinigy selvfølgelig. Hvis du gør det, så har en anden adgang til din bruger på din exchange. Har du slået “withdrawals” rettigheder til, så kan du godt regne med, at dine penge er væk. Derfor må du ikke slå withdrawals til! Husk 2FA-login på alle dine exchanges samt på Coinigy. Brug en adgangskode, der er meget svær. Helst en total tilfældig på mere end 64 tegn. Brug evt. KeePass.
Ansvar: Dig og ingen andre
Som du nok ved, så er crypto ikke som andre ting. Der er ingen forsikringer eller lignende, du står selv med alt ansvaret. Som udgangspunkt er Coinigy en troværdig tjeneste (jeg bruger den selv), men der er altid en risiko ved at give sin API-adgang til andre (som eksempelvis Coinigy). Det sker derfor på egen risiko, selvom risikoen vurderes til at være minimal. Del aldrig din secret fra API eller dine private keys fra din wallet med nogen!
Hvis du kunne lide vores Coinigy guide, ville vi sætte pris på en kommentar fra dig herunder.
4 Responses
Hej
Ved du hvordan man køber cardanos ?
Mvh Valérie
Hej Valerie,
Du kan købe Cardano inde på Binance.
Du finder en guide om det her: https://mycrypto.dk/binance-guide/