Sådan spotter du falske Bitcoin emails
Bitcoin, Ethereum, Generelt

Sådan spotter du falske Bitcoin emails

Har du fået en email fra en Bitcoin-relateret hjemmeside? Vil du vide, om den er ægte? Hvis du kan svare ja til minimum ét af de to spørgsmål, så er du havnet det helt rigtige sted. Som altid har mine artikler afsæt i noget fra virkeligheden. En person spurgte, om en mail han havde modtaget var ægte. Jeg fik tilladelse til at bruge hans eksempel, og det har jeg valgt at gøre – for at hjælpe jer (læserne) med at spotte falske Bitcoin emails. I dette scenarie er det angiveligt en email fra Bittrex (en børs).

I denne artikel tager jeg udgangspunkt i billedet for oven. Der er 5 røde bokse med et tal ud fra hver. Det er hvert punkt i denne artikel med forklaring af, hvorfor der er sat en rød boks om den pågældende tekst. Jeg kan allerede fortælle, at disse 5 punkter afslører, at den pågældende mail er falsk. Man kunne nøjes med ét!

Punkt 1: Der mangler navn

Når du modtager en ægte email, så har du som regel opgivet dit fulde navn. Derfor bør dit navn også fremgå i emailen. Hedder du Peter Madsen, vil der så stå “Hello Peter Madsen,” eller “Dear Peter Madsen,”. Hvis din email indeholder “peter.m” (eksempelvis), så kan det godt stå som “Hello peter.m.” – og det er et tegn på, at det er en falsk mail! Med mindre dit brugernavn derinde selvfølgelig er “peter.m”.

Punkt 2: Unødvendigt stort bogstav

Der er ingen grund til, at de skriver “Update” med stort bogstav. Falske emails indeholder typisk grundlæggende grammatiske fejl, og derfor er dette endnu et punkt man skal være opmærksom på.

Punkt 3: Adressen

Hvis man meget hurtigt kigger på URL’en, så ser den rigtig nok ud. Man vil dog hurtigt opdage, at der mangler en skråstreg “/” mellem .com og 1. Dette giver ingen mening, og i sådan nogle mails laver man ikke fejl som disse.

Punkt 4: Adressen (fortsat)

Kigger man videre i URL’en, kan man også hurtigt se, at der er tale om en “.ml” side. Disse domæner er gratis, og derfor anvender “hackere” dem. Domænet i dette tilfælde er faktisk com17[…]54.ml, og subdomænet er bittrex.

Punkt 5: Grammatisk fejl

Det er desværre (for afsenderen) gået for hurtigt med at skrive den pågældende email, og den markerede sætning er totalt grammatisk forkert. Tænk på, at det er en professionel hjemmeside, der sender mailen! Derfor må den være fake.

Listen er ikke udtømmende

Imens jeg har skrevet denne artikel, har jeg allerede opdaget et par fejl mere, men jeg har gennemgået de mest væsentlige. Der er andre måder, hvorpå man kan tjekke om en email er ægte. Ovenstående 5 punkter er dog 5 meget nemme punkter, og det er vigtigt at kunne spotte sådan noget i alle sammenhænge.

 1. Avatar

  Mads Holst

  15. august 2018

  Hej jeg kan ikke se om den mail jeg har fået er falsk.
  Har modtager den flere gange gennem i året
  Den er uden stave fejl.
  Mvh mads

 2. Avatar

  Kenneth Jakobsen

  2. september 2018

  Hej jeg har fået en mail fra bit-danmark med kunde id 12402 og reference nr #432901 om at jeg tilbage til 3.4.2009 skulle ha foretaget et online køb hvor jeg i den forbindelse skulle ha modtaget 2 bit-coins til en daværende pris på ca 35 kr som i dag så næsten skulle være 90.000 kr værd og som jeg skulle kunne få udbetalt kan dette være rigtigt eller bare endnu en gang spam Mvh Kenneth

 3. Hej, jag har fått ett mail där det står såhär:

  Bitcoin (B) (bitcoinloggan alltså).

  ”Innestående saldo: 32.349 SEK

  Kära [email fjernet]
  Detta meddelande innehåller känslig information om följare användare:

  [email fjernet]

  – KONTOUPPGIFTER –

  Nuvarande vinst: 32.349 SEK

  Beräknad vinst: 74.439 SEK

  Verifiera ditt konto här >
  VERIFIERA KONTO

  Kontot blir inaktivt Aug 03 2019 – var vänlig att bekräfta ovanstående innan. Efter Aug 03 2019 blir ditt saldo ogiltligt.
  Facebook Twitter Instagram LinkedIn

  Då du registrerat dig i samband med en tävling eller undersökning online tar du nu emot detta nyhetsbrev från oss. Om du inte längre är intresserad av nyhetsbrev från oss kan du avregistrera dig genom att klicka här.”

  Vad göra? Hjälp mig snälla! Jag har raderat emailet nu men den finns i papperskorgen än så länge.

 4. Avatar

  Anders Hedegaard

  7. oktober 2019

  Dig

  Få dine penge (89,686.73 DKK) udbetalt i dag
  Kunde-id: #9043
  Balance: 89.686.73 DKK
  Konto: [email fjernet]

  Dine (2) bitcoins er i dag Oktober 18 2019 er 89,686.73 DKK værd.

  Da din konto ikke længere er aktiv, skal du bare følge nedenstående procedure for at få adgang til din konto og dine (2) Bitcoins. Det er vigtigt at registrere via denne email.

  Klik her for at afslutte din registrering og få dine penge betalt i dag via Mobilepay >>

  På grund af den høje balance skal du sikre dine bruger oplysninger. For hver betaling anbefaler vi, at du ændrer din adgangskode.
  Afslut registrering her

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *