Det kan være dyrt at sende Bitcoins, specielt hvis man skal sende meget små beløb. I tider hvor mange sender en overførsel på samme tid, er det ekstra dyrt. Derfor har vi fundet ud af, hvordan du laver en gratis overførsel i Bitcoin.

Det hele foregår igennem børsen Coinbase, så du skal lige oprette en bruger først 👇

[cta href=”/go/coinbase/”]🌟 Opret konto hos Coinbase 🌟[/cta]

✔️ Coinbase accepterer danske kreditkort

✔️ Hurtig verificering af dine oplysninger

🎁 Som læser af MyCrypto.dk, får du $10 at handle for, når du bruger $100

Vi har også lavet en trin-for-trin guide, hvis du ønsker hjælp til at oprette en konto og investere i Bitcoin.

Er en gratis Bitcoin overførsel mulig?

Teoretisk set er det ikke muligt at gøre det fra en traditionel wallet, men hvad mange ikke ved er, at Coinbase ikke har gebyr på at trække Bitcoins ud (hvis man gør det rigtigt).

Man kan spare gebyret ved at sende det til en email-adresse (intern overførsel), men det kræver, at begge parter har en Coinbase bruger.

Der findes dog en ekstra metode, som jeg vil dele med dig. Jeg tror, ikke at den er blevet behandlet på dansk før – men det bliver den nu 🙂

Dette lille trick vil kunne spare dig tusindvis af kroner på lang sigt.

Denne artikel som video

Opdatering i 2020: Nu hedder GDAX, Coinbase Pro, men principperne i videoen er de samme.

Sådan overfører du Bitcoins fra Coinbase gratis

Coinbase og Coinbase Pro er næsten det samme, når vi snakker om verificering, så er det. Når du har en bruger det ene sted, så har du også en bruger det andet sted. Log derfor ind på Coinbase Pro igennem din Coinbase bruger, og så er du inde. Herefter finder du “Deposit” knappen, som du skal trykke på.

Herefter vælger du “Coinbase Account” i menuen, og du har nu muligheden for at vælge mellem EUR wallet eller BTC wallet. Du vælger bare den wallet, du har noget stående inde på. Indtast det ønskede beløb, du vil have over på GDAX. Det behøver ikke at være alt, hvad du har på Coinbase. Til sidst trykker du på “Deposit funds”. De bliver sendt til din GDAX bruger uden ventetid – det er jo bare en intern overførsel.

Har du gjort det hele rigtigt, så vil det se sådan ud på din skærm (jeg gjorde det med EUR, som jeg kunne købe BTC for efterfølgende):

Sådan laver du den gratis Bitcoin overførsel

Nu lukker du ovenstående boks, og så trykker du på “Withdraw” ved siden af “Deposit”. Du ser måske ingen grund til, at man skal igennem alle disse steps – men der er en grund: du sparer penge på det, og der er ikke forskel på overførselstiden. Win-win for dig.

Nu skal du bare indtaste de relevante oplysninger i nedenstående formular. Bemærk venligst, at der står: “BTC network transfers are fast and free“. Jeg vil ikke sige, at de er hurtige. Der kan godt gå et par timer, før de ankommer – men du sparer penge.

  • Amount: Indtast beløbet i BTC her
  • Destination: Indtast modtageradressen her (BTC)
  • Two Factor Code: Din 2FA / midlertidige kode fra Google Authenticator
  • “Withdraw Funds”: Betyder i vores tilfælde “Send”

Nu kommer den spændende del: ventetiden. Der kan godt gå et stykke tid, før du modtager pengene på den anden adresse. GDAX og andre børser venter på, at de skal sende en masse overførsler, så de kan spare på deres gebyrer. Tjek altid transaktions-ID inde på Blockchain.

Et par gode råd

Hvis du ikke ved, hvad du laver, så lav altid en lille overførsel først. Derefter laver du en stor. På denne måde undgår du nybegynderfejl. Jeg sender altid et lille beløb, selvom jeg har en del erfaring på området. Jeg er bare paranoid 🙂

Hvis du vil vide, hvad det reelt koster at sende Bitcoins lige nu (i stedet for at lave en gratis Bitcoin overførsel), så har BitcoinFees en god statistik.