I denne guide vil du kunne læse dig frem til, hvordan du meget hurtigt og nemt kan købe fremtidens teknologi, IOTA. Køb af IOTA har ikke været nemmere!

Først og fremmest skal du have Bitcoins (eller anden kryptovaluta), og dette kan du få ved at købe dem via kreditkort eller bankoverførsel. Læs hvordan du køber Bitcoin her.

For det andet skal du (siger jeg) have enten Google Autheticator på mobilen eller Authy, som også kan installeres på computeren. Dette er for din egen sikkerhed.

Trin 1: Opret dig på en exchange for at købe IOTA

Der er rigtig mange exchanges, hvor du kan handle med kryptovaluta, og det kan ikke være nemt at finde rundt i. I dette tilfælde har jeg valgt Binance, fordi du ikke skal uploade dokumenter, ID, osv. – og du kan handle IOTA derinde.

Registrering hos Binance

Jeg vil allerede nu spare dig for frustrationer. Når du kommer til deres anti-bot-challenge, så kan det være, at der kommer en besked i stil med “Wow, monster eats the puzzle”. Det kan du løse ved at skifte browser. Jeg brugte Chrome, og jeg skiftede til Edge – og så virkede det med det samme.

Registrering hos Binance

Verificer din email-adresse, og nu har du en bruger på Binance. Nemmere bliver det nærmest ikke. Du skal kun uploade dokumenter, hvis du skal trække mere end 2 BTC ud om dagen, svarende til ca. 140.000 kr.

Trin 2: Indstil 2FA (to faktor autentificering)

Dette step er ekstremt vigtigt, for det kan gå meget galt meget hurtigt. Hvis du ikke følger dette step, så udsætter du dig selv for en unødvendig risiko. Læs mit indlæg om en mand, der tabte 10.000 kr. – blandt andet fordi han ikke fulgte dette step på en anden hjemmeside.

Når du logger på første gang, så vil der komme en pop-up (se nedenstående billede). Her skal du trykke på “Google Auth”, du kan ikke vælge den anden, med mindre du kommer fra Kina.

Følg derefter instruktionerne på skærmen, men det giver sig selv. Skriv gerne recovery-koden ned på papir.

Binance 2FA

Trin 3: Deposit kryptovaluta

Når jeg skriver “deposit”, så mener jeg selvfølgelig at du skal smide penge ind på exchangen (børsen). Dette kan du meget nemt gøre ved at trykke på “Deposit”, herefter finder du den valuta du vil sætte ind. Det skal helst være BTC eller ETH, når du handler på Binance, ellers skal du veksle din valuta til en af førnævnte. Når du har valgt din valuta (du vil indsætte), så får du en adresse frem. Du skal overføre pengene til den adresse, og hvis det er Bitcoin, så kræver det 2 confirmations, før dine penge sættes ind på din konto. 2 confirmations svarer cirka til 20 minutter, hvis der er gået over 1 time OG du har sat en ikke-latterlig lav fee, så er det i orden at stille spørgsmålstegn.

Trin 4: Køb IOTA

Nu er du klar! Du har nu oprettet en konto, overført kryptovaluta og sørget for at beskytte din konto. Det næste trin er selvfølgelig at få fat på noget IOTA. Her holder du musen over exchange og vælger “simple”.

Binance handel

Du kommer nu ind på en side, hvor du har mulighed for at handle med mange forskellige valutaer. Du skal søge på IOTA i højre side:

Binance handel

Nu har du mulighed for at købe IOTA for Bitcoins eller Ethereum. Dette gøres således:

Binance handel

Tryk herefter køb IOTA. Tillykke, du har nu købt!

Trin 5: Wallet til IOTA efter køb

Da denne guide oprindeligt blev lavet, var der ingen wallet til IOTA. I dag kan man købe sig en hardware wallet og få en meget god sikkerhed på opbevaring af IOTA.

Der anbefales derfor, at man køber sig sådan en i stedet for at downloade software, som der tidligere blev skrevet.

Nu kræver det bare, at du overfører dine IOTA fra exchangen til din wallet. Det giver sig selv, hvordan dette skal gøres, derfor går jeg ikke i dybden med det.

Vil du vide mere om IOTA?